Diari La Veu del País Valencià
Educació rep 750 sol·licituds per cobrir les 612 places noves d’aules de dos anys

RedactaVeu / València.

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport tancà ahir dia 30 de juny el procés extraordinari d’admissió de les 34 noves aules de dos anys que s’incorporaran el curs 2016-2017 a les 35 aules que ja iniciaren el programa experimental el curs passat. A falta de tancar les xifres definitives, hi ha hagut un total de 750 sol·licituds per a cobrir les 612 noves places ofertades.

La distribució territorial d’aquestes xifres és la següent: a les comarques de la demarcació d’Alacant s’han rebut 202 sol·licituds per a les 162 noves places dels 9 centres que comptaran amb aules el curs que ve. A la de Castelló, s’han registrat 97 sol·licituds per a cobrir les 72 places repartides en quatre centres. A les comarques de la demarcació de València, s’han rebut 451 sol·licituds per a les 378 noves places repartides en 21 centres.

Aquesta ampliació d’aules s’ha realitzat una vegada avaluada l’experiència del primer curs del programa experimental i situa l’oferta total d’aules de 2 anys en 1.242 places i 69 aules repartides en centres de tot el territori.

Des de la Conselleria recorden que les unitats de dos anys tenen una ràtio màxima de 18 alumnes per aula i estan ateses per un mestre i un educador que han rebut la formació convenient per formar part d’aquest programa experimental. Així, apunten que, a més a més, les 69 aules suposen la creació de 138 nous llocs de treball.

La mesura és conseqüència de la decisió del Consell “d’augmentar la qualitat educativa, en aplicar mesures que permeten garantir la igualtat d’oportunitats a aquelles famílies que per raons econòmiques no poden escolaritzar els seus fills i filles en aquesta franja d’edat”. De fet, conclouen afegint que “la incorporació primerenca és fonamental per aconseguir una millora en el rendiment, ja que aquests xiquets guanyen en autonomia i avancen molt ràpidament a l’hora d’aconseguir destreses bàsiques que els seran molt profitoses en el futur”.

Comparteix

Icona de pantalla completa