Diari La Veu del País Valencià
Oltra sobre la visita del Papa: ‘El PP va fer el forat i els valencians hem de pagar-lo’
Europa Press / València

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha lamentat que “el PP va fer el forat i els valencians hem de pagar-lo” després d’assabentar-se que el jutge de l’Audiència Nacional, José de la Mata, ha confirmat que la Generalitat s’asseurà com a partícip a títol lucratiu en el judici per la contractació de les pantalles i megafonia a una societat de la trama Gürtel amb motiu de la visita del papa Benet XVI a València en 2006.

El magistrat ha rebutjat en un acte les al·legacions formulades per l’Advocacia del Govern valencià, que va recórrer la seua decisió indicant que no es va beneficiar de les irregularitats durant la visita del pontífex i va assenyalar que, en tot cas, és una de les parts perjudicades.

En la roda de premsa posterior al ple del Consell, ha assenyalat que aquesta és una altra mostra de la “ruïna en diferit” que va deixar el PP, que obliga l’Administració a pagar “els forats que els membres del Consell del PP van fer al capdavant d’aquest govern en la visita del papa i en moltes més”.

“Quan es produeix un cas de corrupció és com si entraren a ta casa a robar-te; no et forcen la porta, però t’estan robant els teus diners, que estan en una caixa de tots”, ha remarcat Oltra, qui ha censurat que la Generalitat haja d’assumir ara unes conseqüències quan no és responsable “d’aquella corrupció, d’aquell saqueig, d’aquell mal govern”.

En tot cas, ha advertit els responsables d’aquella corrupció que “no dormiran tranquils” perquè el Consell “seguirà perseguint fins l’últim cèntim que es va robar i la responsabilitat d’aquelles persones que arruïnaren i saquejaren aquesta comunitat”.

Oltra: “Pablo Iglesias és un valor per a la política espanyola”

A més a més, Mónica Oltra considera que el líder de Podemos, Pablo Iglesias, és “un valor per a la política espanyola” i també per “al que han representat les nostres candidatures”, en referència a la coalició ‘A la valenciana’.

En el cas d’’A la valenciana’, ha remarcat que mantenen els nou diputats i passen d’un a tres senadors, amb la qual cosa el resultat, “objectivament, millora el de desembre” encara que es queda per baix de les expectatives.

Oltra ha assenyalat que en la reunió que se celebra aquesta vesprada a Madrid s’analitzarà col·lectivament el resultat, però ha incidit que l’important ara és “veure quin tipus de Govern es pot formar i quina serà la posició col·lectiva enfront d’aquest nou Govern”.

Segons ha dit, quan hi haja dades sociològiques i demoscòpiques es podrà analitzar l’evolució electoral, però, en tot cas, ha explicat que, al seu judici, ha sigut l’abstenció el fet que més ha “castigat” la coalició a l’hora de poder millorar els resultats respecte de les expectatives generades.

A més, també ha atribuït els resultats a la “campanya atroç de por que va engegar el PP”, fins i tot amb “muntatges per a acoquinar a la gent, per a ficar-li la por en el cos” i, finalment, “el Brèxit no ha ajudat”, en mobilitzar el vot conservador.

Oltra ha assegurat que “qualsevol opció que passe perquè el PP, el partit dels corruptes, no governe en aquest país” li semblaria “bona”, en ser preguntada sobre la conformació de Govern després dels resultats del 26J.

Comparteix

Icona de pantalla completa