Diari La Veu del País Valencià
Pedreguer restringeix la presència institucional dels regidors als actes religiosos

RedactaVeu / Pedreguer

Segons informa La Marina Plaça, l’Ajuntament de Pedreguer ha pres mesures pel que fa a l’assistència dels regidors i l’alcalde als actes religiosos de les festes patronals. Per a regular aquesta presència dels representants municipals, s’ha decidit que acudiran, “en representació de la institució, l’alcalde o la persona en qui delegue”. La resta de regidors “podran assistir lliurement a qualsevol d’aquests esdeveniments sacres”, però ho faran “a títol personal”.
Tal com es pot continuar llegint a la notícia, el gabinet que presideix Sergi Ferrús pretén, així, com ja havia anunciat en agost, “conjugar l’aconfessionalitat que ha de presidir les administracions públiques amb el principi de representació institucional en aquells esdeveniments patrocinats o finançats per l’Ajuntament”. Fins ara, als actes religiosos assistien la gran majoria de membres de la corporació en virtut dels seus propis càrrecs institucionals, situació que canviarà després d’aquesta mesura.
Ferrús, a més, afegeix que aquesta modificació s’ha consensuat amb la Comissió de Festes i també passarà pel plenari: “Aquest nou protocol d’assistència religiosa s’ha de sotmetre al ple perquè siga debatut i, si de cas, aprovat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa