Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ‘Hi haurà remodelació del Govern valencià’
RedactaVeu / València

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha ratificat, aquest divendres, que efectivament “hi haurà remodelació” en el Govern valencià com ja anuncià el president Ximo Puig. Segons Oltra, “açò pot comportar una ampliació o reducció, depenent de les matèries i del pressupost”.

Així ho ha manifestat en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada per si hi ha inquietud davant la futura remodelació en l’executiu valencià. La també consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha explicat que, després d’un any en el Govern autonòmic, han adquirit una “perspectiva per veure on és necessari canviar” determinades estructures “i si cal persones per abordar millor el treball”.

Mónica Oltra ha explicat que, quan van accedir a la Generalitat, van dissenyar unes estructures, però, un any després, “la pràctica diària, la gestió i les ruïnes” que han anat trobant en les institucions fan necessari “algun ajust en l’estructura per millorar la gestió”. En aquests moments, considera que l’estructura està “bastant bé”, però “la podem millorar i sobre aqueixa millora es faran els canvis i els farà el president quan ho considere oportú” amb l’objectiu de millorar el compliment dels eixos establits com a full de ruta en el Pacte del Botànic

“Aprimar l’Administració és un parany mortal”

En qualsevol cas, ha puntualitzat que, aquests canvis, “no solament tenen a veure amb els càrrecs, sinó també amb els treballadors públics i ha defensat la necessitat d’ampliar la plantilla d’empleats públics, tenint en compte que “determinats serveis estan ofegats de treball” i hi ha “poc personal”. És més, la valenciana és “una de les CCAA amb menys empleats públics per habitant”, ha lamentat. Segons Oltra, “aquest mantra del dogma neoliberal segons el qual s’ha d’aprimar l’Administració al final és un parany mortal” perquè per atendre la sanitat, l’educació, la dependència, es necessiten funcionaris públics.

Comparteix

Icona de pantalla completa