Diari La Veu del País Valencià
Alcaldes i veïns afectats pel tall de la C-3 celebren el seu retorn a València
Europa Press / València

Alcaldes i veïns de les poblacions de la demarcació de València afectades pel tall de la línia ferroviària de Rodalies C-3 entre la ciutat de València i Bunyol (la Foia de Bunyol), que va deixar d’arribar al centre de la capital valenciana per les obres de l’AVE, han celebrat aquest dilluns la seua arribada de nou, després de huit anys, a l’Estació del Nord.

No obstant açò, han demanat que aquest trajecte seguisca millorant i que es duguen a terme les inversions que garantisquen un “augment de freqüència mitjançant electrificació i via doble”, construcció i adequació d’estacions i intermodalitat amb la xarxa de metro.

Tots ells s’han donat cita a l’Estació del Nord de València, en el vestíbul contigu a les vies, per manifestar la seua satisfacció per l’arribada de la C-3 a aquesta destinació i desplegar una pancarta en la qual donen les gràcies perquè açò siga possible.

Els participants en aquest acte han arribat a l’Estació del Nord amb tren des dels seus respectius municipis. Entre els veïns que han acompanyat als primers edils estaven, a més de ciutadans de diverses poblacions afectades, els membres de la Plataforma Veïnal per un Transport Públic de Qualitat, que reuneix usuaris d’Aldaia, Alaquàs, Xirivella, el Barri del Crist i el Barri Avinguda de la Pau, pertanyent a Mislata i situat al costat de Xirivella.

En 2008, com a conseqüència de les obres d’accés de la línia d’alta velocitat Madrid-País Valencià, a València va quedar suspesa l’arribada de la línia C-3 fins al centre d’aquesta ciutat en quedar suprimida la parada València-Nord a causa de la interrupció de la circulació ferroviària. Llavors, va entrar en servei l’estació de València-Sant Isidre, en la qual aquesta línia finalitzava el seu trajecte.

El desembre de 2010, quan van acabar les obres d’accés de l’AVE, els usuaris esperaven que es resituïra l’inici i el final de la C-3 a València Nord perquè arribara al centre de la capital, però no va anar així. Finalment, la línia va tornar a aquest enclavament ahir diumenge.

L’alcalde de Xirivella, Michel Montaner, ha celebrat que, “huit anys després del tall de l’arribada dels trens de la C-3 a l’Estació del Nord”, aquest trajecte és de nou “una realitat”. “Estem molt satisfets i molt contents. De nou, 250.000 veïns −dels municipis afectats− poden tornar” a aquest punt. Era una reivindicació que semblava impossible”, ha afirmat.

Declaració de Xirivella

El responsable municipal ha explicat que tots van decidir signar un document, anomenat Declaració de Xirivella, per arreplegar en ell la seua petició: “millores de la línia” i, com a “prioritat número u, la tornada a l’Estació del Nord”. Igualment, ha destacat que després d’aconseguir les reunions que reclamaven amb Foment, van aconseguir que la seua sol·licitud es fera “realitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa