Quimi Portet i Baleària són criticats per la gestió d'un cas de discriminació lingüística

El cantant s'ha queixat perquè un cambrer d'aquesta companyia naviliera no el va atendre en català

RedactaVeu / Eivissa
 
Aquest diumenge, el cantant Quimi Portet, quan estava viatjant de Formentera a Eivissa, es va trobar amb un situació que va voler compartir a Twitter per fer pública, d'aquesta manera, la seua queixa i que, alhora, l'empresa se n'assabentara.
 
En les seues piulades, Portet explicava que, durant el seu viatge, un cambrer, del qual adjuntava una foto, no el va poder atendre en català perquè aquest no l'entenia. Concretament, el cantant explicava que qui l'havia de servir no entenia “café amb llet” i, tot seguit, continuava citant el que aquest treballador li va respondre: "Mira: en gallego, español, francés, inglés y hasta en italiano te entiendo, en catalán o mallorquín, ya no". 
 
 
Baleària es va disculpar a través de la mateixa xarxa social explicant que “no admetem aquest tracte a cap client” i que “es prendran les mesures oportunes”. A la qual cosa Portet va respondre amb un “gràcies”. Fins i tot, en una piulada posterior, la naviliera va argumentar que “tenim plena sensibilitat per la llengua i des de la Fundació organitzem concerts en català gratuïts allà on operem” i adjuntaven un cartell d'una de les actuacions. Precisament, el cantant català estava tornant cap a Eivissa perquè el dissabte 2 de juliol havia actuat, a Formentera, en una festa on la Fundació Baleària hi col·laborava
 
 
Aquest dilluns, la naviliera ha publicat al seu Facebook un aclariment sobre aquest cas en el qual s'afirma que la companya aclarirà els fets succeïts entre Quimi Portet i el treballador de Baleària amb la “intenció d'avaluar el compliment dels manuals d'atenció al client i altres normes internes per prendre les mesures necessàries per tal que aquestes situacions no es repeteixin”.  
 
També afirmen que l'empresa “respecta i farà respectar els drets de tots els seus grups d'interès (treballadors, clients, proveïdors,...), com ve explicitat en el Codi de Conducta i Ètica Empresarial i en el seu informe anual de Responsabilitat Social (es pot consultar a www.balearia.com), i vetllarà sempre per garantir el millor servei i respecte a tots seus clients i treballadors”. 
 
Crítiques a les xarxes
 
L'aclariment se centra molt a indicar que es respectaran tant els drets del client com els dels treballadors perquè a les xarxes sembla que les crítiques, tant al cantant com a la naviliera, siguen més nombroses que la gent que dóna suport a la queixa de Portet i les primeres afirmacions de Baleària, en què afirmava que prendrien les mesures oportunes. Es poden trobar diferents piulades en les quals es posa de manifest que el que s'hauria de fer és donar suport al treballador. Fins i tot, hi havia algunes que posaven de manifest que el que el cantant pretenia era que es despedira al cambrer. 
 
Baleària no contempla l'acomiadament del cambrer
 
La naviliera, en resposta al revol que s'ha organitzat a les xarxes, ha volgut assenyalar, a través d'un comunicat, que “el cambrer del ferri hauria d’haver estat més respectuós amb el senyor Quimi Portet. Aquest treballador va reconèixer el seu error i va tractar de rectificar-lo de forma immediata. Baleària, en cap moment, ha contemplat ni contempla la possibilitat de rescindir el seu contracte de treball. Per altra banda, el departament de Comunicació ha assumit la seva responsabilitat per haver-se precipitat en les respostes”.
 
A més, l'empresa ha explicat, també, que censuren els atacs personals als quals han estat sotmesos tant el cambrer com la responsable de Comunicació de la companyia i els manifesta el seu suport.
 

Imatge: Twitter Plataforma per la Llengua.
 
Plataforma per la Llengua
 
També l'entitat Plataforma per la Llengua ha convidat el cantant català a fer-los arribar el seu cas per poder assessorar-lo.

La Veu
 

Comentaris

Xavier Serra LA FONT DEN CARROS
20.

#19 El defensor dels republicans que parlen ESPAÑOL disposat a enviar a pastar fang la llengua de Cervantes; vivir para ver.

  • 3
  • 0
Hola catalanes
19.

Perfecto. Inglés para todos como primera lengua y se acabó la tontería.

Por desgracia el régimen catalán no lo permitiría. ..fijate que hasta te multan por rotular tu negocio en la lengua que te salga de las narices.

Es lo malo del totalitarismo. Cuando no consiguen adoctrinar, reprimen.

  • 0
  • 5
Immigracio i catala O
18.
#17 soc valencia i he viscut de prop els dos territoris durant els darrers 30 pico anys i a bcn veig com es repeteix de manera accelerada el proces de castellanitzacio que ha viscut valencia als darrers anys. A una minoria no li importara que la discriminin quan parlen catala, pero la majoria simplement canvia de llengua.

Fa 20 anys el catala era la llengua habitual del terme de bcn. Ara es una reliquia que nomes es parla de manera habitual a les corts o gracia.

La immersio tampoc es remei per que la major part destudiants dimmersio de lextraradi no son capacos de parlar de manera fluida en catalaa. El catala esta condemnat a desapareixer en poques decades i els principals responsable seran els catalans que amb exces de confianca no han sabut veure la realitat. Ells sho faran. Hi ha barris com sant roc o el raval on la majoria de pisos estan ocupats. I els immigrats que seran majoria en 20 anys, si voten en clau nacional ( en clau de la seva nacio dorigen sentenga).
  • 1
  • 1
Xavier SerraHO La Font d\\\'En Carròs
17.
#12 A mi si algú a bcn em mira mal, no m'afecta el més mínim. Tinc entrenament del bo, vint anys vaig viure a la valència de rita, lizondo, zaplana i camps.

Ai xiquets i xiquetes catalans! vos queixeu d'ofici, una batalla de valència haurieu d'haver passat!
  • 4
  • 1
Xavier SerraHO La Font d\'En Carròs
16.

#13 Hombre! Ací et volia jo veure, que et penses que jo parle la teua llengua per imposició divina? Me l'heu imposada des de la més tendra infantessa.

I no parle de l'anglès com a segona llengua, primera, lee bien.

  • 3
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat