Diari La Veu del País Valencià
El jutjat veu indicis de dos delictes de prevaricació en l’exalcaldessa d’Antella (PP)
RedactaVeu / Alzira

El jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 d’Alzira ha resolt que hi ha indicis suficients per tal que l’exalcaldessa d’Antella (PP), Mª Isabel Giménez, puga ser acusada de dos delictes de prevaricació comesos durant els anys en què estava al front d’aquest ajuntament de la Ribera Alta.

En concret, la jutge ha obert acte d’incoació de procediment abreujat primer, per l’adjudicació al seu marit, Juan García Palazón –en 2006−, d’un contracte d’explotació −prorrogat en 2008− d’un quiosc-bar situat en el paratge de l’Assut “que no comptava amb la corresponent llicència d’activitat i explotació”; i segon, per la contractació com a capatàs −també del seu home, en juliol de 2008− amb càrrec al fons del programa EPAMER per a aturats “a gratcient que el seu espòs no tenia la condició d’aturat”.

La jutge ha resolt obrir procediment contra l’actual regidora del PP i exalcaldessa d’Antella durant els anys 2003 a 2011 –contra el qual cap recurs− després de més 3 anys de diligències d’investigació en considerar que ambdós fets podrien ser constitutius de “dos delictes de prevaricació, previstos en l’art. 404 CP, que consisteix a dictar una resolució arbitrària en un assumpte administratiu, per autoritat o funcionari públic, si es coneix la seua injustícia i resulta prevista per a aquest delicte la pena compresa en l’art. 757 LECrim”.

Comparteix

Icona de pantalla completa