Diari La Veu del País Valencià
L’STEPV exigeix la negociació urgent de millores en les condicions laborals del professorat
RedactaVeu / València.
Per a l’STEPV és prioritària la reversió de les retallades en les condicions laborals del professorat. En un comunicat, el sindicat ha fet saber que no s’han millorat les condicions, sinó que aquestes han empitjorat. L’STEPV argumenta aquesta afirmació a través del malestar del professorat i els equips directius en aquest final de curs, en què han vist incrementades les tasques burocràtiques de forma considerable, com ja va denunciar aquest sindicat en el seu moment.
Aquesta valoració del curs l’ha duta a terme el Consell Nacional d’STEPV, que es va reunir a Algemesí el 2 de juliol per fer balanç del curs 2015/16 i del primer any del govern del Botànic. A pesar d’aquesta primera crítica, el sindicat va valorar positivament la posada en marxa d’algunes mesures com l’aplicació de l’acord de professorat interí de 2010, l’oferta del màxim nombre de places en el concurs de trasllats, l’arranjament escolar per al curs que ve, l’eliminació del districte únic, etc., reivindicacions del sindicat que s’han dut a terme.
Les demandes que porta plantejant STEPV des de l’inici de curs per revertir les retallades i millorar les condicions laborals dels docents encara no s’han atès satisfactòriament malgrat la insistència del sindicat en el fet que s’aborden i malgrat els compromisos de la Conselleria per negociar aquests temes: millora de les plantilles, recuperació de poder adquisitiu, eliminació dels descomptes per baixes, abonament dels sexennis al professorat interí, compliment de la sentència de classificació dels centres, etc.
Per a l’STEPV aquests temes són urgents i cal abordar-los abans que comence el curs 2016/17, perquè la paciència del professorat i del sindicat ha arribat al límit. És per això que el Consell Nacional “ha acordat exigir la dimissió del director general de personal i centres si no s’aborden aquests temes abans de setembre i instarà el Conseller d’Educació a negociar-los directament”.
Acord social i ciutadà
A més a més, l’STEPV proposa impulsar un acord social i ciutadà en defensa de l’educació pública i insta el govern valencià a aprofundir en la millora de l’escola pública i a discutir el model d’educació que es vol per al País Valencià, un debat que STEPV ha trobat a faltar al llarg d’aquest primer any de legislatura del nou govern.
Derogació de la LOMQE
El sindicat també insta el Govern central que es configurarà després de les eleccions del 26J a derogar la LOMQE, revertir les retallades, frenar els processos de privatització en l’ensenyament, millorar el finançament autonòmic i negociar un nou model d’accés a la funció pública docent.

Comparteix

Icona de pantalla completa