Diari La Veu del País Valencià
Diputació de València, dels escàndols de Rus a exemple de Govern Obert
RedactaVeu / València.

Entre 2007 i 2015 Alfonso Rus va ser l’amo de la Diputació de València fins a l’esclat del Cas Imelsa i altres escàndols de corrupció. Tant Rus, com el cap de gabinet, Emilio Llopis i els vicepresidents, Juan José Medina i Máximo Caturla, s’enfronten a sospites d’adjudicacions irregulars de contractes públics. Els enregistraments de l’expresident de la Diputació comptant diners en un cotxe van ser definitives en la seua caiguda.

El projecte de transparència de la Diputació de València ha quedat finalista al Premi Millor iniciativa de Govern Obert, guardó que atorga la xarxa social de l’administració pública iberoamericana, Novagob. Al costat del pla valencià concorrien altres projectes procedents de Costa Rica, Argentina, Mèxic, Colòmbia i el País Basc. La decisió del jurat es coneixerà a partir del pròxim divendres.

“L’Estratègia GO! és un vertader projecte d’innovació social i democràtica. Un projecte que té com a finalitat primera i última l’apoderament de la ciutadania i els ajuntaments perquè aconseguisca el poder real de conèixer, controlar i influir permanentment en les qüestions públiques que l’afecten i interessen” ha declarat el diputat de Transparència, Roberto Jaramillo.

“Quedar finalistes ja és un reconeixement molt important per a totes les persones de la Diputació de València i de la societat valenciana que, amb la seua implicació, han fet possible que el Pla Estratègic Go! #DiputacióValència se situe en el mapa mundial de la transparència en el sector públic”.

Novagob, l’entitat que organitza els Premis, és la xarxa social més important de l’administració pública en espanyol, “la comunitat en línia més gran de la innovació pública de parla hispana”. Es tracta d’una plataforma oberta i autònoma que pretén “millorar l’Administració des de l’Administració, amb xarxes de contacte i col·laboració orientades al coneixement i la innovació”.

Robert Jaramillo ha qualificat Novagob de “plataforma excel·lent, atès que connecta a totes les persones de l’ecosistema públic amb professionals del sector privat i acadèmic” i ha recordat que el Go! #DiputacióValència articula 99 projectes per al període 2016-2019 aprovats per unanimitat pel ple de la diputació i que “de tots els projectes, el 25% dels mateixos ja estan en marxa. El canvi ja està fet i consolidat perquè els projectes no són nostres sinó d’aquells i d’aquelles que els van millorar i van participar”.

Per a saber-ne més Document Base d’Estratègia de Govern Obert.

Comparteix

Icona de pantalla completa