Diari La Veu del País Valencià
Educació amplia el termini per a retornar els llibres de XarxaLlibres fins a l’11 de juliol
RedactaVeu / València

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha anunciat que amplia el termini de presentació de sol·licituds per a participar en el banc de llibres dins el marc del programa de gratuïtat de material curricular #XarxaLlibres. Així, les famílies que ho desitgen podran accedir al formulari telemàtic fins al proper 11 de juliol i posteriorment fer l’aportació de llibres als centres.

La decisió s’ha pres per tal de donar més marge a la participació en el programa d’aquell alumnat que ha realitzat les proves extraordinàries de juliol i també per flexibilitzar els terminis per a aquells centres educatius que ho necessiten. L’objectiu és proporcionar les majors facilitats possibles per tal que tothom puga accedir a la gratuïtat del material curricular.

Així, a falta d’arredonir les xifres amb les sol·licituds que puguen registrar-se fins al proper 11 de juliol, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha registrat, fins al moment, un total de 328.311 sol·licituds per a participar en la segona fase de #XarxaLlibres i en la creació del Banc de Llibres. D’aquestes sol·licituds, 107.625 corresponen a la demarcació d’Alacant, 40.550 a la de Castelló i 179.938 a la de València.

#XarxaLlibres a tots els centres sostinguts amb fons públics

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha adreçat una carta a les famílies dels centres privats-concertats per aclarir diferents qüestions respecte al programa XarxaLlibres. En la missiva es detalla el procediment d’elaboració de la normativa i la participació i col·laboració de diversos sectors de la comunitat educativa en el disseny del pla, com ara directors, sindicats i els representants de pares i mares d’alumnes. També s’han mantingut reunions amb representants d’altres comunitats autònomes.

“La nostra voluntat és que s’asseguren els bancs de llibres a tots els centres educatius sostinguts amb fons públics. Pel bé de les famílies que porten els fills i filles a centres privats-concertats, on els titulars no volen crear bancs de llibres, demanem a aquestos responsables que ho reflexionen seriosament perquè els únics perjudicats són els alumnes i un programa com XarxaLlibres és l’exemple del treball en equip pel bé comú de tota la societat valenciana”, ha explicat el secretari autonòmic Miquel Soler.

Comparteix

Icona de pantalla completa