Diari La Veu del País Valencià
Els bancs i caixes que treballen amb l’Ajuntament d’Alcoi no podran desnonar persones
Importants novetats en el nou expedient de contractació per als serveis bancaris i financers de col·laboració. Es tracta del contracte que l’Ajuntament fa amb determinades entitats financeres, bancs o caixes, per a obrir els comptes on els ciutadans han d’anar a pagar els rebuts o qualsevol ingrés municipal. És un contracte que no suposa cap despesa per al consistori i, per això, a l’hora de contractar es valoren les facilitats que ofereixen les entitats bancàries com, per exemple, un ampli horari, els interessos que s’apliquen, l’exempció de comissions o les ferramentes tecnològiques que posen a disposició dels usuaris, com pot ser l’aportació gratuïta de lectors del DNI electrònic.
Doncs bé, el nou expedient de contractació inclou noves clàusules socials que primen a les entitats financeres responsables socialment i que es comprometen a no desnonar persones. Ha sigut un treball complicat aconseguir posar aquesta clàusula, ja que no és un dels objectes del contracte. Però, finalment s’ha pogut incloure per al cas d’empat. Així, després d’aplicar els criteris de base, l’empat es resoldrà a favor de l’entitat que es comprometa a no desnonar persones i que oferisca opcions alternatives com la dació en pagament o el lloguer social.
Si l’empat continua, es valorara l’entitat que tinga en plantilla almenys un 2 per cent de treballadors minusvàlids o la que tinga el percentatge més alt.

Vanessa Moltó. Foto: Ajuntament d’Alcoi.

Vanessa Moltó, regidora d’Hisenda, explica que “amb aquest nou contracte, el Govern Municipal segueix apostant per les persones, ja que creiem que les polítiques socials són aplicables a tots els àmbits i, en això, hem treballat des que estem a l’Ajuntament”.
La Junta de Govern ja ha aprovat l’expedient de contractació, que té una durada de 2 anys i que es podrà prorrogar cada any fins a un total de 4 anys. No s’estableix preu de licitació perquè es tracta d’un servei que no suposa cap cost a l’Ajuntament i, per la qual cosa, tampoc no necessita revisió de preus. La licitació i l’adjudicació es farà pel procediment negociat, sense publicitat. I el màxim d’entitats que poden resultar adjudicatàries és de 6.

Comparteix

Icona de pantalla completa