Diari La Veu del País Valencià
Puig: ‘Del futur del cooperativisme depèn, en gran part, el futur de la nostra economia’
RedactaVeu / València
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig i el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, han participat, aquest dimarts, en la jornada commemorativa del 94 Dia Mundial del Cooperativisme, organitzada per la Confederació de Cooperatives valenciana. En aquesta jornada, diversos experts han analitzat la contribució de les cooperatives als Objectius de Desenvolupament Sostenible, proposats per l’ONU.
L’acte de clausura ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha reconegut que “del futur del cooperativisme depèn, en gran part, el futur de la nostra economia”. Així mateix, ha destacat la participació i la col·laboració de la Confederació en els projectes i iniciatives de la Generalitat i ha remarcat que “el model cooperatiu és excepcionalment inclusiu” i que “forma part d’aqueix gran sector de l’economia social que mostra la cara més humana de l’economia”. El president s’ha referit a la necessària transformació del model econòmic i productiu valencià i al paper destacat que ha d’exercir, en ella, el cooperativisme, per la seua capacitat per a generar ocupació estable i de qualitat.

Rafa Climent. Foto: CONCOVAL.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, que ha participat en la inauguració de la jornada, ha subratllat “el canvi de rumb en matèria de suport al cooperativisme realitzat per l’actual Consell, que ha doblat, enguany, les ajudes a les cooperatives i ha reactivat el Consell Valencià del Cooperativisme com a institució pública de participació i de col·laboració entre la Generalitat i la Confederació de Cooperatives “.
“Aquest any invertirem més de 5 milions d’euros, enfront dels 2,6 milions de l’any anterior, i fa pocs dies, en el Ple del Consell Valencià de Cooperativisme, es va aprovar la proposta de redactar un Pla Estratègic per a impulsar el cooperativisme com un dels pilars per a un model econòmic productiu, real i sostenible, així com l’elaboració d’un Pla de Suport i Foment del Cooperativisme, que es desenvoluparà amb caràcter bianual”, segons Climent.

Jornada. Foto: CONCOVAL.

El conseller ha destacat que “per a assolir aquests objectius, entre els quals es troba la lluita contra la desigualtat i per la sostenibilitat ambiental, les cooperatives són molt importants com a forma d’economia basada en les persones, la solidaritat, la cooperació i la col·laboració.
L’acte ha pres com a fil conductor el lema triat, enguany, per l’Aliança Cooperativa Internacional (ACI), “Cooperatives, el poder d’actuar per un futur sostenible”. Per això, s’ha dut a terme un panell titulat “Contribució de les cooperatives als Objectius de Desenvolupament Sostenible”

Rafa Climent. Foto: GVA.

Emili Villaescusa, president de la Confederació, ha destacat, durant la jornada, que “les cooperatives són socis importants en el camí cap a la consecució dels 17 objectius de desenvolupament sostenible. Per a aconseguir-los, hem de fer més coses i millor, en productes, en serveis, en processos. Hem de posar en valor l’ajuda mútua, la cooperació, la solidaritat i la responsabilitat per a aconseguir eradicar, així, la pobresa extrema, lluitar contra les desigualtats i situar el món en una senda sostenible”.
Homenatge a tres cooperatives
Durant aquesta jornada, la Confederació de Cooperatives ha homenatjat les cooperatives valencianes Cofrudeca de Bèlgida, agroalimentària; Vento Maquinaria Industrial de Paterna, de treball associat i, Cooperativa de Vivendes Las Artes Gráficas de València, per la seua trajectòria i projecció empresarial.

Comparteix

Icona de pantalla completa