Diari La Veu del País Valencià
La direcció del Marenostrum diu que el festival segueix endavant

Europa Press / València

L’organització del festival de música electrònica Marenostrum, previst entre el 8 i el 10 de juliol en el paratge Els Peixets d’Alboraia (l’Horta Nord), ha defensat que no hi ha hagut il·legalitats en la tramitació de l’esdeveniment, que han rebut totes les autoritzacions favorables, tret d’un informe de la Conselleria d’Habitatge, i ha lamentat que es vegen en una “guerra política” entre PSPV i Compromís en aquest departament.

En tot cas, els directors del festival han anunciat que l’esdeveniment “segueix endavant” ja que poden demostrar amb documentació que es pot celebrar, han treballat “molt dur”, han pagat el que correspon als agricultors, han netejat la zona, crearan treball i tenen un contracte per cinc anys.

“Em sembla bé que vulguen fer política i que siguen uns de Compromís i uns altres del PSOE i que no es parlen, però que ho paguen entre ells”, han indicat els responsables del Marenostrum, que han acusat l’Administració d’actuar “amb mala fe” per haver donat l’informe desfavorable, rebut en l’Ajuntament d’Alboraia, a cinc dies de la celebració de l’esdeveniment, quan ja estava “tot muntat”. L’autorització es va demanar al gener.

L’informe de la Direcció General d’Obres Públiques de la Conselleria d’Habitatge considera que l’emplaçament afecta la zona de protecció de domini públic, per la qual cosa vulnera la Llei de Costas.

El festival va anunciar el passat mes de maig el trasllat de l’esdeveniment des del Grau –on en l’edició de 2015 va reunir 27.000 persones– al paratge d’Els Peixets, cosa que va provocar crítiques d’entitats veïnals i col·lectius ecologistes així com de partits polítics.

“Ho tenim tot legalitzat però estem exposats i espantats perquè rebem pressions”, han dit, per a afirmar que són “titelles en mans polítiques”. Així, han criticat que, malgrat que estan donant tots els passos que estableix la llei, estan “desemparats”. “Volem que la gent sàpiga que hi ha huit informes positius contra un negatiu”, que quedaria contrarestat pels de diferents administracions com CHJ, Ajuntament o Govern, entre altres, han insistit. A més, han recalcat que el de la Direcció General no se sosté si s’aprofundeix en les causes.

D’altra banda, han criticat que, malgrat haver arribat a acords amb EMT i FGV per a donar servei al festival, finalment els han comunicat que no serà possible per “tema polític”.

Comparteix

Icona de pantalla completa