Diari La Veu del País Valencià
Un informe de l’UCO assenyala el finançament il·legal del PP de València
Europa Press / València

Els grups del PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans (C’s) en les Corts Valencianes han coincidit a assenyalar que el PP de València concorria a les eleccions “dopat” i “amb avantatge”, en ser preguntats per les informacions relatives a un informe de la Unitat Central Operativa (UCO) en el marc del cas Imelsa, la qual cosa indicaria que hi ha hagut finançament il·legal de la formació en la ciutat.

A més, Compromís, Podem i C’s també han exigit que l’exalcaldessa de València, Rita Barberá, deixe la seua acta de senadora en la pròxima formació de la cambra alta i perda, d’aquesta forma, la seua condició d’aforada, amb el que, en cas de resultar imputada en aquesta causa, passaria a ser investigada per un jutjat ordinari i no pel Tribunal Suprem.

Diferents representants dels partits s’han manifestat sobre aquesta qüestió, aquest dimecres, als passadissos de les Corts, durant la celebració del ple de la cambra.

Concretament, han respost sobre aquesta informació relacionada amb Imelsa, el portaveu del PSPV, Manolo Mata; la presidenta del PPCV, Isabel Bonig; el portaveu de Compromís, Fran Ferri; el de C’s, Alexis Marí, i Antonio Montiel (Podem).

El representant socialista ha explicat que en les Corts “hi ha una comissió sobre Imelsa que no serà operativa fins que no es vagen tancant comissions de recerca”, però ha afegit que s’indagarà sobre “empreses que han tingut contractes amb l’Ajuntament de València. Es parla de Trasgos o alguns constructors que, a través de contractes irregulars, derivaven un dos o tres per cent d’aqueixes contractacions perquè el PP puguera anar dopat a les eleccions”.

Mata ha dit que amb el ‘pitufeo’, terme pel qual es coneix el presumpte blanqueig de capitals a través d’aportacions de membres del partit que presumptament els eren reintegrades, “aquests euros que obstaculitzen i eixien de les butxaques dels assessors i regidors, revelen una gran trama de corrupció política” ja que, ha subratllat, “anaven dopats a les eleccions a través de comptes opacs”.

El portaveu de Compromís ha destacat que el PP “acudia a les eleccions dopat i amb trampes” i “guanyava eleccions de manera fraudulenta, utilitzant recursos públics que obtenia a través de comissions il·legals”. Des de C’s, Marí ha apuntat que els ‘populars’ “jugaven amb avantatge perquè es van finançar il·legalment”.

Els representants de Compromís, Podem i C’s han coincidit en l’exigència que l’exprimera edil de València deixe la seua acta de senadora en la pròxima conformació del Senat. En aquest sentit, Marí ha manifestat: “Què menys que Barberá agafara la bandera de la rendició i se n’anara a sa casa, que és el que havia d’haver fet fa moltíssim de temps”.

Ferri ha afirmat que aquest informe de l’UCO “aporta noves dades sobre l’actuació de Barberá, a qui des de Compromís demanem que deixe l’acta de senadora i que puga ser jutjada com qualsevol altre ciutadà; no pot ser que seguisca representant als ciutadans en el Senat”. A més, Montiel ha argumentat que “hauria de dimitir fulminantment i no asseure’s en el Senat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa