Diari La Veu del País Valencià
Marenostrum s’ha cancel·lat en no concedir Alboraia la llicència municipal

Europa press / Alboraia.

L’organització del festival de música electrònica Marenostrum ha anunciat la cancel·lació del certamen, tot just un dia abans que començara. Els responsables de la trobada han publicat un comunicat en xarxes socials en el qual informen que “Marenostrum ha de tancar les seues portes, ja que l’organització ha rebut una notificació hui, dia 7 de juliol, de l’Ajuntament d’Alboraia que notifica i obliga a desmuntar les instal·lacions i no concedeix la llicència d’activitat”.

“Després d’un any molt dur de treball, ens veiem sols, sense empara de ningú. Hem invertit una quantitat molt gran de diners en la partida del Miracle intentant regenerar una zona plena de brossa i amb molt de potencial que des d’un inici l’Ajuntament d’Alboraia ens va recomanar, ja que era una zona degradada i un abocador municipal”, assenyalen els impulsors de la cita musical.

Afigen que, “després de moltes hores de treball, neteja i suor ens hem vist perjudicats i sense suport per a poder procedir a obrir les portes”. “Volem que sigueu coneixedors de com ens hem vist, sols, amb 8 autoritzacions positives de les diferents administracions públiques i que a 5 dies de l’obertura del festival el servei de costes de la Conselleria ens envie un informe negatiu (el 5 de juliol) tot i tenir presentada tota la documentació al gener de 2016”.

L’Ajuntament, prossegueixen, va intentar reclamar eixa negativa i ahir es va presentar un recurs d’alçada argumentant que totes les resolucions del no atorgament d’autorització del servei de Conselleria foren reconsiderades per la falta de temps d’actuació.

Demanen “rescabalar els perjudicis”

“Hem fet tot el que ha estat en la nostra mà complint totes les legalitats vigents i a una setmana de l’esdeveniment, amb tot el muntatge fet, neteja del recinte, coberts els artistes de la tercera edició, el muntatge d’escenaris, tècnics i professionals competents de cadascuna de les seues especialitats i personal contractat per al desenvolupament d’aquestes instal·lacions, ens veiem amb una notificació de no activitat i que amb el cor destrossat no puguem obrir portes demà acatant les ordres i continuant amb la filosofia de fer totes les coses de forma lícita”, lamenten.

L’organització recalca: “La nostra intenció ha sigut fins al final aconseguir obrir i poder gaudir amb tots vosaltres aquesta edició que tant hem lluitat, però que no ens deixen i ens obliguen a tancar des de ja”.

Adverteixen que, com la no celebració de l’esdeveniment “és causa per complet aliena a aquesta empresa, ja que és una decisió de l’administració pública”, l’empresa “té intenció de procedir a reclamar a les administracions competents el rescabalament dels perjudicis, també a tercers, que li siguen en cada cas imputables, tercers entre els quals es troben proveïdors i els clients”.

“Cosa que es posa en coneixement dels proveïdors i clients perquè els conste la voluntat de defensa també dels seus interessos davant l’administració pública”, postil·len.

“Nostrumers, no us deixarem sols, ho lluitarem i reclamarem tot el que és vostre. Per la nostra banda, dir que sentim molt aquesta situació, ja que som els primers que volíem, costara el que costara, celebrar l’esdeveniment per a poder ensenyar-vos tot el que hem treballat per a enguany. Aquesta és la realitat, ens hem quedat sols, indefensos, sense reacció i no podem dir-vos una altra cosa que Marenostrum Music festival ha arribat fins a ací i diu adéu”, conclouen.

Per la seua banda, fonts municipals han apuntat que aquest dijous, a les 13.00 hores, hi ha prevista una roda de premsa sobre el tema en el consistori.

Comparteix

Icona de pantalla completa