Diari La Veu del País Valencià
Rajoy demana a Sánchez un esforç que facilite el seu govern sense ‘perdre més el temps’
ACN / Madrid.

El líder del PP i candidat a la reelecció com a president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha insistit aquest dijous en la necessitat de formar un govern al més prompte possible i dotar-lo d’estabilitat per aprovar lleis clau, començant pels pressupostos.

Per aquest motiu ha demanat al líder del PSOE, Pedro Sánchez “un esforç de sensatesa i sentit comú” perquè “estar tot l’estiu una altra vegada perdent el temps és inacceptable i seria un disbarat”. “Ja estem 200 dies en funcions i no sé què podrem arreglar a l’agost que no puguem arreglar aquests dies de juliol”, ha dit.

A més, ha aprofitat per llançar un missatge i ha recordat que ell està disposat a reunir-se “amb tothom, on vulga, el dia que vulga i a l’hora que vulga”, també en privat, si ho demana l’interlocutor.

El líder del PP ha aplaudit l’article que l’expresident del Govern espanyol Felipe González ha escrit a El País, on demana al PSOE que facilite un govern del PP en minoria. “És una opinió molt qualificada i coincidisc en el fet que no hi poden haver eleccions, que cal resoldre això de manera ràpida i que el govern ha de tenir un mínim d’estabilitat”, ha dit.

Malgrat que el PSOE preveu deixar clar aquest dissabte el seu ‘no’ a la investidura de Rajoy, el líder del PP ha deixat una escletxa oberta per a l’esperança. “A mi el senyor Sánchez no m’ha explicat quina és la seua posició i jo intentaré que siguem capaços de formar un govern”, ha dit. A més, ha apuntat que no sap si la posició que el PSOE puga expressar “és definitiva o no”.

En declaracions a la premsa després de prendre possessió de la seua acta de diputat, Rajoy ha insistit a recordar que les eleccions “no es poden repetir de cap de les maneres” perquè “seria un disbarat” tenir el país “aturat” fins a finals d’any. “Ja que no repetirem eleccions, fem les coses amb rapidesa”, ha dit.

També ha assegurat que el nou govern s’ha de constituir “tan prompte com siga possible” perquè puga començar a adoptar decisions immediatament després de 200 dies de govern en funcions.

En tercer lloc ha insistit que el govern que es constituïsca ha de tenir “la major estabilitat possible” perquè a més de superar la investidura ha de “governar”.

Ha recordat que al mes d’agost cal aprovar el sostre de despesa per al Govern espanyol, les comunitats autònomes i els governs locals, i sense aquest sostre de despesa no es poden fer els pressupostos generals de l’Estat per al 2017.

Comparteix

Icona de pantalla completa