Diari La Veu del País Valencià
Mónica Oltra, sobre l’informe de l’UCO: ‘Dirà Rajoy que no coneixia Barberá?’

Europa Press / València.

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, s’ha preguntat, després que s’haja conegut un informe de l’UCO que arreplega una sèrie de whatsapps entre assessors del PP de València, en els quals, presumptament, es vanen d’haver rebut bitllets de 500, si ara el president del PP, Mariano Rajoy, “dirà que no coneix la senyora Rita Barberá”. “Farà el mateix que va fer amb Luis Bárcenas i dirà que ell no sap res quan Barberá ha sigut un puntal del PP a tota Espanta?”.

Així s’ha pronunciat, Oltra, en declaracions als mitjans sobre el nou informe policial aportat al cas Imelsa, que investiga un presumpte blanqueig de capitals en el grup municipal del PP en l’Ajuntament de València i que reprodueix converses en què algun assessor es refereix a bitllets de 500 dient: “No els col·loque, estic per enmarcar-los”.

Per a la vicepresidenta del Govern valencià, aquesta situació és una “lliçó” que “ha d’aprendre Mariano Rajoy”. A més, i sobre les dades que apunten a un compte “sense fiscalitzar” del grup ‘popular’ en l’Ajuntament, Oltra ha manifestat que aquesta situació suposa “un delicte electoral continuat des del 2006” i ha emfatitzat que “el més greu de tot” és que el presumpte finançament il·legal “feia que el PP concorreguera a les eleccions trencant el principi d’igualtat” que ha comparat amb “un esportista que es dopa i té uns avantatges, sobre els altres, que són il·legals”.

En aquest cas, ha considerat que aquesta situació “posa en qüestió els últims anys al capdavant del govern de l’Ajuntament de València de la senyora Rita Barberá i de tot el seu equip de gobernó”.

Mata (PSPV): l’informe és “demoledor”

Per la seua banda, el portaveu del PSPV en les Corts Valencianes, Manolo Mata, ha manifestat que l’informe de l’UCO és “demoledor” i ha assenyalat que una vegada que “Francisco Camps i Mariano Rajoy engeguen Gürtel, es van copiant fins i tot en els seus ajuntaments”.

Així, ha indicat que el sistema és “molt eficaç” i que consisteix a donar “adjudicacions regulars a certes empreses que retornen el 2-3% de l’adjudicació, el donen de sotamà i en negre i es fan campanyes amb les quals competeixen il·legalment amb la resta de partits polítics”.

Manolo Mata ha assenyalat que existeix un “pacte del WhatsApp” entre l’actual presidenta del PPCV, Isabel Bonig, i Rita Barberá, pel qual “una no demana la dimissió de l’altra”.

“Rita Barberá és la senyora X del sistema, perquè és la gran beneficiada, la que ha triat tots els seus col·laboradors, la que designava els dirigents del PP cap a les llistes electorals i repartia càrrecs a l’Ajuntament i ha de dimitir”.

Comparteix

Icona de pantalla completa