Diari La Veu del País Valencià
Díaz Alperi es defensa davant el jutge dels delictes fiscals
Europa Press / València

Alperi estava citat aquest dilluns en el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJ) per a declarar, com a imputat, per diversos delictes contra la Hisenda Pública, falsedat documental i suborn impropi, en relació amb pagaments dubtosos avalats per tres societats durant els exercicis 2007, 2008 i 2010.

L’exprimer edil estava citat a les 11:30 hores, i tot i això s’ha presentat en el tribunal valencià cap a les 9:30 hores, acompanyat pel seu advocat, Vicente Grima. Prèviament a Alperi estava citat l’empresari Antonio Solana, qui ha estat declarant, també en qualitat d’imputat, durant una hora.

Alperi ha estat interrogat durant un poc més de dos hores, i a la seua eixida ha insistit que no volia fer cap declaració: “no faig declaracions”, ha repetit diverses vegades. Tot i això, ha comentat que ha respost totes les parts del procediment i que estava “bastant” satisfet. També ha indicat que “evidentment” es declara innocent.

Al costat d’Alperi i Solana, en el procediment figuren com a imputats José Contreras, administrador de la societat Maldonado 33 S.A. i Antonio Moreno, administrador de Taller de Comptabilitat S.A. Els dos últims estaven citats el dia 22 d’abril, però el magistrat va suspendre les declaracions i encara no ha fixat una nova data.

L’exalcalde d’Alacant i diputat autonòmic del PP, Luis Díaz Alperi (d), a la seua arribada al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià.

El cas s’origina arran d’una denúncia de la Fiscalia contra Alperi per diversos delictes contra la Hisenda Pública, falsedat documental i suborn impropi. En la denúncia, presentada pels fiscals Gonzalo López Ebri i Rafael Navarro, s’assenyalava que Alperi hauria pogut obtenir rendes subjectes a l’IRPF, no declarades per ell, corresponents a 2007, 2008 i 2010, “la regularització de les quals en via administrativa suposaria unes quotes a ingressar superiors a 120.000 euros”, amb la concurrència “d’una sèrie de maniobres” per a ocultar-les, amb la col·laboració dels tres empresaris, les empreses regentades per ells i contractes simulats.

El 2 d’abril, la Sala Civil i Penal del TSJ del País Valencià es va declarar competent per a investigar la denúncia i després va sumar el delicte de suborn impropi als delictes a investigar. Aquest últim pas es va produir després que el ministeri públic, arran d’una documentació d’Hisenda, ampliara la seua denúncia inicial i posara de manifest que una embarcació objecte de les actuacions poguera haver estat amarrada al port esportiu d’Alacant sense satisfer cap cànon.

Comparteix

Icona de pantalla completa