Diari La Veu del País Valencià
La UMH d’Elx adverteix l’empresa de la conserge que va atacar el valencià

RedactaVeu / Elx.

Tatiana Sentamans, vicerectora de Cultura de la Universitat Miguel Hernández (UMH) ha assegurat que el centre comparteix la indignació davant el cartell que va escriure una conserge demanant “Por favor, diríjanse al personal en castelllano. Gracias’.

Davant la polèmica creada la universitat assegura en un comunicat que “Hem procedit a advertir la contracta en què treballa, a part d’haver actuat davant aquest problema d’una manera ràpida. De fet, el polèmic cartell no va estar a la vista de la comunitat universitària més de mitja hora. De 9 del matí a 9.30”, arreplega el diari Informació.

La Universitat assegura que “ha donat la sensació a molta gent que tenim un problema pel que fa a l’ús del valencià i no és així. Es tracta d’un fet totalment aïllat en la UMH” i conclou que “nosaltres som els primers, des de Normalització Lingüística, que defensem l’ús d’aquesta llengua”.

Per la seua banda, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va instar la Universitat a pronunciar-se sobre aquesta denúncia i mostra la seua felicitació “a la Universitat i a la seua vicerectora, Tatiana Sentamans, per la ràpida defensa de la igualtat lingüística”.

La jove Marta Geniüda va explicar l’incident en el seu facebook: “Després d’una breu i, fins i tot, diria que cordial discussió amb la conserge de l’edifici on he de fer classe aquest mes, aquest matí la joveneta murciana que ha aconseguit treball al sud del País Valencià em sorprén amb aquesta joia damunt el mostrador. Assegura que no vol aprendre valencià i que no entén com hi ha gent que encara li parla valencià sabent que no en sap. Les reflexions que podria fer-li són moltes, però al capdavall em quede que m’ha pertorbat el meu bonic matí, que m’ha provocat un disgust innecessari i que l’únic que desitge és que quan isca de classe, no hi siga. Si ni tan sols ens queda la universitat com a illot lingüístic, només ens queda l’exili”.

Comparteix

Icona de pantalla completa