Diari La Veu del País Valencià
Mónica Oltra veu ‘perillós’ que el PP ‘torne a utilitzar el valencià com a eina de confrontació’

Europa Press / Torrevella.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha insistit que és “molt perillós” que el PP “torne a utilitzar el valencià com a eina de confrontació” precisament en un moment en què s’està produint un acostament, “fa anys, impensable”, entre la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). “El valencià és un element d’unió, d’identificació, tenim la sort de tenir dues llengües”, ha recalcat.

Així s’ha pronunciat Oltra des de Torrevella (Baix Segura), on s’ha celebrat el ple de l’executiu valencià, en ser preguntada per una concentració a les portes del consistori contra la “imposició” del valencià en l’educació i en defensa de la concertada.

La també consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha recordat que és una “gran defensora de la reunió pacífica”, encara que en aquesta qüestió li costa entendre quina és la causa de la protesta, perquè el titular d’Educació, Vicent Marzà, s’ha reunit amb representants de l’AMPA de diversos centres educatius de la localitat que “no han participat en la concentració perquè probablement el to tenia més a veure amb temes partidistes que amb educació”.

Així mateix, ha assenyalat que, aquest curs, a Torrevella, l’única diferència respecte de l’l’anterior és que s’han habilitat cinc noves aules per a Primària i tres en per a Infantil en centres públics, mentre que en els concertats tot ha quedat “igual”.

Per açò, s’ha preguntat per la causa de la protesta i ha apuntat que, potser, el seu objectiu fóra més “una posada en escena partidista que una reivindicació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa