Diari La Veu del País Valencià
Jacinta Rubio s’imposa en el congrés comarcal del BLOC Safor-Valldigna
RedactaVeu / Gandia

Un total de 199 dels 300 militants que té el BLOC, a la Safor-Valldigna, han participat en el Congrés Comarcal. Els congressos comarcals se celebren després de cada Congrés Nacional i tenen tres objectius fonamentals. Per una banda, l’executiva dóna compte de la seua gestió davant dels militants; per altra part, es renova l’Executiva Comarcal, a partir de l’elecció entre diferents candidatures i, en tercer lloc, la militància tria un nombre de representants al Consell Nacional del partit, que és el màxim órgan de decisió entre congressos.

A la Safor-Valldigna, els informes de gestió presentants per la ja exsecretària comarcal, Pepa Izquierdo, han sigut aprovats sense cap vot en contra. També, s’ha informat detalladament de l’estat de comptes del col·lectiu comarcal per part del, fins ara, encarregat de finances, Jesús Romero, un informe extens i precís que ha estat lloat per la militància assistent.

Voluntat d’integrar

Respecte de l’elecció de l’executiva comarcal, que havia despertat cert interés, ja que hi havia dues candidatures, dues terceres parts dels militants de la comarca que es van apropar a votar, a Gandia ahir, decidiren donar suport a la candidatura renovadora de la regidora de Xeraco, Jacinta Rubio. No obstant això, només s’informà els assistents del resultat, Jacinta Rubio va prendre la paraula per a demanar, públicament, a Jordi Puig que s’incorpore al seu equip de treball.

La nova executiva està formada per Vicent Fernàndez Capilla, d’Oliva, com a secretari d’Organització i Finances; Francesc Xavier Escrihuela, de Tavernes de la Valldigna, com a secretari d’Implantació; Àngels Selfa, de Gandia, com a responsable de Comunicació i, Rosana Seguí, de Guardamar, com a responsable de Polítiques Municipals.

Aureli Mansanet, Raquel Pons, Vicent Estruch, Carles Ortolà, Àngels Avargues, Xavi Martínez i Noelia Alberola assistiran en les diverses àrees. En aquests moments, falta que Joves del PV de la Safor-Valldigna designen tres membres que passaran a integrar-se en l’executiva comarcal, tal com es va comprometre Jacinta.

La candidatura de Rubio comptava amb el suport obert dels alcaldes del BLOC de la comarca: David González, d’Oliva; Jordi Juan, de Tavernes de la Valldigna; Francesc Serralta, de Xeraco; Tomàs Ferrandis, de Xeresa i, Rosana Seguí, de Guardamar de la Safor; també dels alcaldes de Bellreguard i Beniarjó, Àlex Ruiz i Marc Estruch.

Els 13 membres del Consell Nacional

En la votació, també es triaven, a partir d’una llista oberta de 25 candidats, un total de 13 militants que, juntament amb la Secretaria Comarcal, s’integraran al Consell Nacional. El resultat de major a menor nombre de vots ha estat el següent: Tomàs Ferrandis, amb 88 vots; Laura Morant, amb 81; Àngels Selfa, amb 80; Aureli Mansanet, amb 76; David Gonzàlez, amb 73; Josep Llàcer, amb 72; Àlex Ruiz, amb 72; Jordi Martí, amb 71; Rosana Seguí, amb 71; Noelia Alberola, amb 70; Raquel Pons, amb 69; Pepa Izquierdo, amb 65 i, Pau Pérez, amb 58.

Comparteix

Icona de pantalla completa