Diari La Veu del País Valencià
L’Hemisfèric, de nou, ple de goteres
RedactaVeu / València

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Ignacio Blanco, ha denunciat l’aparició de goteres a l’Hemisfèric. “Quasi tots els edificis de la Ciutat de les Arts i les Ciències tenen goteres, i és una vergonya tenint en compte la milionada que ens han costat les obres de Calatrava”, ha ironitzat Blanco.

Esquerra Unida ha reclamat explicacions al Consell sobre les continues incidències quan plou a l’Hemisfèric, el Palau de les Arts i l’Àgora, “per conéixer les causes que les provoquen, ja que resulta quan menys curiós que tots els edificis tinguen el mateix responsable arquitectònic: el senyor Calatrava”, ha afegit.

El grup d’esquerres considera necessari saber si aquestes goteres “són responsabilitat del disseny arquitectònic o de l’execució de l’obra. És injustificable que aquests edificis que ens han costat una milionada s’inunden cada vegada que cauen quatre gotes. Cal exigir responsabilitats polítiques, i en tot cas, que el cost de les eventuals reparacions les assumisquen o les empreses constructores o el mateix arquitecte”, afirma.

Esquerra Unida ha denunciat en reiterades ocasions l’aparició de goteres i la continuada entrada d’aigua en els diversos edificis de la Ciutat de les Arts i les Ciències. “És lamentable que edificis tan caríssims, pagats amb diners de tots els valencians, no estiguen preparats per a pluges, ja siguen o no torrencials. Aquestes obres han acabat sent com un sac sense fons que absorbeix diners per tots els costats i la seua rendibilitat és altament qüestionable”, critica.

Cal recordar que el Consell va decidir, el passat mes de març, exigir a Santiago Calatrava que assumisca “responsabilitats” per les deficiències en la coberta del Palau de les Arts. Esquerra Unida, per la seua part, va demanar que aquesta exigència s’estenga a totes les errades de l’arquitecte que han contribuït a generar un sobrecost de més de 600 milions d’euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa