Diari La Veu del País Valencià
Les beques salari ajudaran amb 600 euros al mes els estudiants universitaris
RedactaVeu / València

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat, aquest dilluns, la convocatòria de les beques salari lligades a la renda per a la realització d’estudis universitaris destinades als estudiants de les universitats públiques valencianes per al curs 2016-2017.

El termini de presentació de les sol·licituds per a aquesta nova modalitat d’ajudes, a les quals es destinaran 5 milions d’euros, s’iniciarà aquest dimarts, 12 de juliol, i finalitzarà el 30 de setembre.

El conseller Vicent Marzà ha declarat que “és una de les beques noves del nou curs de la qual estem especialment orgullosos perquè serveix per a aquella gent que fins ara no estudiava una carrera perquè no tenia prou amb una beca per cobrir les taxes. És un canvi de prioritats del Govern del Botànic. S’ha acabat que algú deixe d’estudiar per raons econòmiques a la universitat”.

“Amb la beca per a taxes universitàries no era prou per a molts alumnes i s’estava produint un efecte d’exclusió del sistema universitari públic valencià”, ha comentat el rector Esteban Morcillo en qualitat de president de la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes.

Imatge: GVA.

Condicions beques salari

La convocatòria 2016-2017 té com a principal novetat les beques salari lligades a la renda, que estan dirigides a l’alumnat que inicia per primera vegada els seus estudis universitaris el curs 2016-2017 i les famílies del qual no poden fer front a les despeses derivades dels seus estudis universitaris.

Aquestes ajudes permetran als beneficiaris disposar d’un salari de fins a 600 euros mensuals per curs, que contribuirà a finançar la despesa que genera dur a terme estudis universitaris i impulsarà l’economia d’aquelles famílies amb escassos nivells de renda.

L’alumnat beneficiat haurà de comprometre’s a complir el rendiment acadèmic establert en la convocatòria.

En aquestes ajudes es flexibilitzen els requisits, ja que el llindar de renda que s’estableix per a famílies de quatre membres és de fins a 18.000 euros i la nota mínima exigida és d’un 5. S’estima que els beneficiaris podrien arribar al miler, fins a esgotar l’import.

Podeu consultar tota la informació al següent enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa