Diari La Veu del País Valencià
Puig carrega contra Rajoy perquè no ha ‘començat de veritat a acordar un Govern’

EP / València.

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha manifestat que és “d’una irresponsabilitat manifesta” que el president en funcions, Mariano Rajoy, “no haja començat ja de veritat a acordar un Govern”.

Puig s’ha expressat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació després de mantenir una reunió amb els alcaldes dels municipis en què té parada la línia C-3 de Rodalies, en ser preguntat per les declaracions del president de la Junta d’Extremadura, Guillermo Fernández Encalla, en les quals va dir que el PSOE no hauria d’oposar-se a una investidura de Rajoy i es va preguntar “quien es el guapo” que, amb els seus “85, 71 o 14” diputats, s’oposaria al fet que el president en funcions poguera formar un nou Govern.

El cap del consell ha respost que “no em dedique a fer declaracions sobre declaracions”, a més, ha recordat que el PP té 137 escons i, per tant, està “molt lluny de la majoria absoluta”. Sobre aquest tema, ha assenyalat que la majoria absoluta no li arribarà “sobrevinguda”, perquè “així no funciona la democràcia”.

Al seu judici, Rajoy “ha d’aconseguir un acord de govern amb els partits més propers a la seua òrbita ideològica i, posteriorment, formalitzar la presentació de la seua investidura”.

Comparteix

Icona de pantalla completa