Diari La Veu del País Valencià
S’incrementa l’oferta de cinema subtitulat i doblat al català a Movistar+
RedactaVeu / ACN / Barcelona

La plataforma audiovisual de pagament Movistar+ oferirà, aquest 2016, almenys 230 pel·lícules i 20 temporades de sèries subtitulades al català, així com 40 títols doblats al català, segons l’acord signat amb el departament de Cultura de la Generalitat. Es renova així per tercer any el “compromís” de la plataforma amb la difusió de cinema i ficció en català, pel qual rep de la Generalitat 85.000 euros anuals des del 2014. Per la seua banda Movistar+ ha anat incrementant la inversió dels 164.000 euros inicials als 300.000 d’enguany. La subvenció de la Generalitat està destinada a la subtitulació de sèries i pel·lícules, accessibles tant en les emissions regulars de canals de la plataforma com en el servei de vídeo a la carta, Yomvi.

Entre les pel·lícules subtitulades destaquen The revenant; Star Wars, el despertar de la força; Inside Out; Mad Max Fury Road; Carol; Viatge a Sils Maria; Els Mínions; Spotligth; The Danish Girl; The Man from U.N.C.L.E.; Steve Jobs, etc.

Entre les sèries destaquen Game of Thrones, House of Cards, Masters of Sex, The Blacklist, Ray Donovan, Orange is the New Black, etc.

Objectius

L’acord amb Movistar+, impulsat per la Direcció General de Política Lingüística, té com a objectius principals incrementar l’oferta de cinema subtitulat en català a la televisió, incorporar la llengua catalana a les sèries de ficció de gran èxit, impulsar l’oferta de continguts subtitulats en català en els serveis de vídeo a la carta i fomentar l’hàbit de veure continguts audiovisuals en versió original subtitulada en català (VOSC).

Comparteix

Icona de pantalla completa