Jordi Sebastià retrau les vergonyes del comissari Cañete

L'eurodiputat de Compromís manifesta la seua indignació davant una compareixença descafeïnada, sense preguntes i a porta tancada pels Papers de Panamà o Aquamed
12 juliol 2016 01:00h

Xavier Pérez / Brussel·les.

El Parlament Europeu cobreix les espatlles del comissari d'Energia i Acció pel Clima, Miguel Arias Cañete, qui hui participarà en la Comissió d'Assumptes Jurídics (JURI) del Parlament Europeu, on previsiblement donarà una maquillada versió dels fets sobre la presència de la seua esposa, Micaela Domecq, en els Papers de Panamà, així com de la seua presumpta relació amb casos d'incompatibilitats o episodis de corrupció que estan sent investigats per la justícia, com el cas Aquamed.

Des de l'oficina europea de Compromís, que ha denunciat davant l'Eurocambra, en repetides ocasions, les anades i tornades de Cañete, han mostrat amb el seu eurodiputat Jordi Sebastià al capdavant, la seua “indignació per com es produirà la compareixença”. L'exministre del Govern espanyol de Mariano Rajoy compareixerà a porta tancada, sense premsa, sense torn obert de rèplica i només haurà de respondre, a priori, a les preguntes que li han enviat per escrit els eurodiputats.
 “La compareixença és una pantomima. Es tracta d'un llavat de cara a Cañete dissenyat per a intentar fer callar l'opinió pública, en què no explicarà res ni de la seua presumpta vinculació amb els Papers de Panamà, el cas Acuamed, el cas Taula o tota la sèrie de conflictes d'interès que hem denunciat des de Compromís en el Parlament Europeu”, ha explicat Jordi Sebastià a La Veu.

“La situació és encara més còmica i d'un evident llavat de cara de Cañete, perquè els únics europarlamentaris espanyols que podran fer-li preguntes són Luis de Grandes i Rosa Estaràs, tots dos representants del Partit Popular”, continua l'eurodiputat de Compromís.

“Des de Compromís insistirem que Arias Cañete comparega en la comissió d’investigació sobre els Papers de Panamà i treballarem perquè es demostre que no compleix els requisits d'honorabilitat mínims per a seguir sent comissari”, conclou Sebastià.


 
next