Diari La Veu del País Valencià
‘Volem una plataforma amb ample europeu i no el tercer fil pel Corredor Mediterrani’

EP / València.

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha anunciat aquest dimarts que estan preparant un document amb les principals necessitats d’infraestructures, consensuat amb els agents econòmics i socials valencians, per a presentar-lo al nou Govern estatal quan es constituïsca, ja que “fa falta una redefinició de les prioritats” en aquesta matèria que hi ha a Espanya” i “especialment a la Comunitat Valenciana”.

Salvador, abans de participar en la presentació d’un manifest pel Corredor Mediterrani d’UGT del País Valencià, Múrcia, Andalusia i Catalunya, ha explicat sobre aquest tema que volen traslladar al nou ministre espanyol de Foment “de primera mà” les principals reivindicacions d’inversions en aquesta matèria que necessita el PV.

Així, s’ha referit a la urgència de nomenar un coordinador per al Corredor Mediterrani, malgrat que l’actual ministra en funcions, Ana Pastor, considera que no fa falta, perquè “nosaltres creiem que sí”. A més, ha aprofitat la visita de Pastor aquest dimarts a València per a traslladar-li el missatge que “els valencians volem una infraestructura de primera, de doble plataforma amb ample europeu, no el tercer fil” i sobre aquest tema ha recalcat que el Govern espanyol en funcions “no pot donar l’esquena a una comunitat”.

De la mateixa manera, ha posat en evidència la necessitat d’aqueixa connexió ferroviària entre Sagunt, Teruel i Zaragoza per a connectar “les dues plataformes logístiques més importants: la marítima, que la tenim en el Port de València, i la terrestre, que està a Saragossa”.

A més, ha reclamat l’alliberament de l’AP-7, l’arribada de l’AVE a Castelló i la connexió de l’alta velocitat entre Alacant, València i Castelló en menys de 90 minuts. “Aquests són alguns dels grans incompliments en aqueixa reivindicació permanent que fem des del Govern valencià amb tota la legitimitat i acompanyats pel Fòrum valencià pel Corredor mediterrani”, ha recalcat.

Comparteix

Icona de pantalla completa