Diari La Veu del País Valencià
Més concerts i més assistents que l’any passat als concerts de ‘Serenates’

RedactaVeu / València.

El festival Serenates ha aplegat més de 7.000 persones al claustre del Centre Cultural La Nau de la Universitat i la plaça del Patriarca, entre el 25 de juny i el 10 de juliol.

El festival ‘Serenates’, que es realitza des de 1984, ha enregistrat, enguany, un increment del nombre de concerts i de públic, amb un total de 15 concerts (11, el 2015) i més de 7.000 persones, és a dir, 1.700 assistents més que l’any anterior. La mitjana d’assistència a tots els espectacles del cicle és del 93,8%. El nombre d’artistes ha sigut de 739 i destaca l’aposta per la joventut, amb més de 500 músics joves.

Una de les novetats d’enguany ha sigut la col·laboració de ‘Serenates’ amb la ‘Fira de Juliol’ (gràcies a la Regidoria de Festes i Cultura Popular de l’Ajuntament de València) amb tres concerts que es van celebrar a la plaça del Patriarca, aquest cap de setmana passat, amb un caràcter especialment popular.

Muixeranga d’Algemesí. Foto: GVA.

La cantant Silvia Pérez Cruz i el músic Jordi Savall han sigut dos dels grans noms del cartell del festival ‘Serenates’ d’enguany, que ha comptat amb una àmplia i eclèctica programació com: la Capella de Ministrers; l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València; el Cor de la Generalitat Valenciana,;Els Tornejants i, la Muixeranga d’Algemesí i la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV). Per últim, el ‘cantaor’ Pep Gimeno, ‘Botifarra’, per a tancar el festival aquest cap de setmana.

La idea d’utilitzar el claustre de l’edifici històric de la Universitat com a marc per a oferir al públic valencià un festival musical d’estiu –que dedica, especialment, la seua programació a la música composta i interpretada principalment per músics valencians– ha tingut, des de les primeres edicions, un èxit rotund.

El festival ‘Serenates’ està coproduït per la Universitat de València i la Subdirecció de Música de l’Institut Valencià de Cultura i compta amb la col·laboració l’Ajuntament de València, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València, la Fundació Bancaixa i la Fundació Banc Sabadell.

Comparteix

Icona de pantalla completa