Diari La Veu del País Valencià
Els sindicats criden a la mobilització general el Primer de Maig contra les polítiques del PP
RedactaVeu / País Valencià

Intersindical Valenciana fa una crida a les treballadores i treballadors, les persones aturades i pensionistes, la gent jove, les dones, les persones immigrants… i al conjunt de la societat valenciana a participar massivament en les manifestacions del Primer de Maig.

Per al Sindicat, aquesta data té enguany una significació especial per la “greu situació laboral i social que patim a causa de les polítiques neoliberals i antisocials dels governs espanyol i valencià”. Aquests, expliquen, “estan aprofitant la crisi com a coartada per acabar amb els drets socials i laborals i reduir les prestacions socials del conjunt de la ciutadania”. La xifra de 727.000 persones sense treball, el 29,19% de la població activa, i el 55,7% de la gent jove en atur són dues dades “molt significatives de la realitat laboral del nostre país”.

Per això, des de la Intersindical Valenciana es considera que cal fer front a aquesta situació des de la mobilització general, generant alternatives socials i polítiques que capgiren les actuals polítiques. És a dir, de la mateixa manera que en el passat “vam aconseguir els drets que s’estan destruint, ara també podem aconseguir-ho a través de moviments socials amples que siguen capaços de governar per la majoria de la població i no per una minoria de l’1%”.

En aquest Primer de Maig “s’ha de visualitzar la força de les treballadores i treballadors als carrers de les ciutats i pobles del nostre país”. La participació, consideren, “és important per construir eixa alternativa social i política; superar l’època de la mal anomenada concertació social i aconseguir, no només frenar les retallades i destrucció de drets laborals, sinó canviar el rumb de les polítiques”.

Intersindical Valenciana ha convocat manifestacions a diverses ciutats del País sota el lema: ‘Poguérem. Podem’. Les manifestacions convocades són:

Elx. Pl. Barcelona. 11 hores.

Alcoi. Pont de Sant Roc. 11 hores.

Alacant. Escales IES Jorge Juan. 11.30 hores.

Dénia. Pl. País Valencià. 11 hores.

Gandia. Passeig Germanies (Hospital Sant Francesc de Borja). 12 hores.

València. Plaça Sant Agustí. 11.30 hores.

Castelló. Plaça Mª Agustina. 11 hores.

Vinaròs. Plaça Ajuntament. 11 hores.

CCOO i UGT: Aquest 1 de maig “ha de tenir un caràcter combatiu, on es demostre el cabreig de la classe treballadora”

El responsable d’UGT, Encert Calero, s’ha referit a la gravetat de les dades de l’última EPA en les comarques centrals, amb una xifra superior a les 93.000 persones aturades, la qual cosa suposa, en la pràctica, que un terç de la població amb possibilitats de treballar no troba ocupació; una situació agreujada, a més, pel fet que el 40% no percep cap prestació i perquè 12.000 unitats familiars tenen a tots els seus membres en situació de desocupació.

Per la seua banda, el Secretari General de CCOO Comarques del Nord, Manel Nieto, ha fet referència als “6.200.000 projectes de vida truncats en el nostre país a causa d’unes polítiques socials i econòmiques que s’han demostrat plenament errònies i que, únicament, estan produint empobriment i exclusió social”.

Nieto ha afegit que aquest 1 de maig “ha de tenir un caràcter combatiu, on es demostre el malestar i el cabreig de la classe treballadora; no és moment de resignació, sinó de rebel·lió. Hem de plantar cara a un govern que no atén els interessos generals de la ciutadania”.

Ha recordat també que en el mes de desembre ambdues organitzacions sindicals “vam presentar un document al Govern amb diverses alternatives per a eixir d’aquesta greu situació. Hi féiem referència, entre altres qüestions, a la necessitat d’un canvi en el model productiu, l’inici d’una fiscalitat més potent i més justa o l’engegada d’un marc de relacions laborals que no arruïne la qualitat de vida de les treballadores i els treballadors del nostre país. Quatre mesos més tard, en una demostració d’irresponsabilitat, no hi ha hagut resposta per la seua banda”.

Tots dos responsables sindicals han coincidit, finalment, a fer una crida a la ciutadania perquè acudisca a la manifestació del dimecres, malgrat les possibles inclemències meteorològiques. “La pluja àcida que estan suposant les mesures del Govern és, sens dubte, molt pitjor que les poques o moltes gotes d’aigua que puguen caure durant el recorregut de la manifestació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa