Puig revela que el PV ha perdut 1.290 milions en 2014 per l’infrafinançament

14 juliol 2016 01:00h

EP / València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha revelat aquest dijous que el País Valencià  ha perdut 1.290 milions per no tenir el mateix finançament que la mitjana, segons es desprèn de les dades de liquidació definitiva de 2014 comunicades la passada setmana pel Ministeri d'Hisenda.

D'aquesta manera, ha explicat, durant la seua intervenció en les Corts per a parlar sobre finançament autonòmic, que cada valencià va rebre 2.128 euros en 2014, la qual cosa suposa 258 euros menys que la mitjana, i els situa com els segons a la cua, només per darrere de Múrcia i davant els 3.098 euros que percep cada càntabre, que són els que més reben.

"Aquesta diferència és la que continuadament patim els valencians, i més des de fa dos anys, perquè des de l'1 de gener de 2014 el sistema està caducat i el govern de Mariano Rajoy segueix en el sofà". "Ni camina ni és ràpid", ha retret.

Sobre aquest tema, ha recriminat que la "paràlisi" de Rajoy, amb "la connivència de tots aquells que tampoc mostren especial entusiasme per a avançar cap a un sistema més solidari, té un cost". Així, ha concretat que aquest "peatge" que paguen els valencians "no és del 3% i és del 12%". "És una autèntica catàstrofe per a la nostra ciutadania", ha constatat.

De fet, ha subratllat que el PV està a 10,8 punts de la mitjana i que els 1.290 milions d'euros suposarien un 12% més d'ingressos. "No és una qüestió de desenes, darrere de les xifres hi ha famílies, dependents, col·legis, moltes ajudes a l'habitatge o a la dependència que podríem fer si comptàrem amb els recursos que ens toquen", ha apuntat.
 
next