Diari La Veu del País Valencià
L’Early Music Morella comença reactivant la Ruta dels Tres Reis
RedactaVeu / Morella

La V Edició de l’Acadèmia i Festival Early Music Morella (EMM) se suma a la Ruta dels Tres Reis, un projecte turístic iniciat en l’any 1994 i promogut des dels ajuntaments d’Alcanyís, Morella i Tortosa, amb una proposta nova basada en el pacte interterritorial anomenat “Diàlegs”. El projecte naix amb la idea de reactivar la Ruta aprofitant que la UNESCO ha declarat el 2016, Any Internacional de l’Enteniment Mundial entre Cultures.

D’aquesta manera l’EMM unifica turisme, cultura, patrimoni, música i tradició en un esdeveniment que té com a eix el diàleg intercultural del mediterrani. En aquest sentit, s’han organitzat tres col·loquis en cadascun d’aquests municipis al voltant del context històric de l’antiga Corona d’Aragó i les seues relacions culturals i territorials en una Europa en plena expansió.

En els diàlegs participaran el 19 de Juliol en Alcanyís l’escriptor José María Pérez González ‘Peridis’ i després tindrà lloc el concert Innefabilis. El diálogomístico. El 20 de Juliol a Tortosa participarà l’escriptor Víctor Amela, moderat per Emili Piera i després tindrà lloc el concert Els Col-loquis. Despuig y el diálogo humanista. I el 22 de Juliol a Morella l’escriptor Joan Francesc Mira, moderat per Martí Domínguez. Per a tancar els col·loquis, tindrà lloc el concert Los Hijos del Instante. Un diálogo musical entre dos culturas.

Què són els Diàlegs?

El Parlament de Tortosa (1410), la Concòrdia d’Alcanyís (1412) i les Converses de Morella (1414) foren esdeveniments fonamentals que marcaren el destí de la Corona d’Aragó i el seu paper en l’Europa en expansió de la primera meitat del segle XV. Aquests tres fets tingueren el mateix punt en comú: el diàleg, l’enteniment.

“Diálogos” es desenvoluparà amb un col·loqui en cadascun dels tres municipis on un moderador presentarà a un escriptor de reconegut prestigi i especialista en literatura històrica per a iniciar un diàleg actiu amb el públic. En acabar els col·loquis tindrà lloc un concert especial a càrrec de Capella de Ministrers, amb la interpretació d’un programa musical relacionat amb el tema tractat.

La V Edició de l’Acadèmia i Festival de Música Antiga Early Music Morella (EMM), se celebrarà del 23 al 28 de juliol en la capital de la comarca dels Ports.

Comparteix

Icona de pantalla completa