Diari La Veu del País Valencià
Creix l’economia submergida que arriba al 18 % en les comarques del sud
Europa Press / Alacant

En una trobada informativa oferida a Alacant per a presentar els actes previstos aquest dimecres amb motiu del Dia del Treballador, Navarro ha subratllat que l’economia submergida ja suposa el 18 per cent de l’ocupació total.

Óscar Llopis ha explicat que aquesta activitat constitueix “una competència deslleial” per als “empresaris que tracten de complir amb totes les seues obligacions legals”, als quals, segons ha dit, davant l’economia submergida els “poden sorgir dubtes” sobre la seua situació.

Llopis ha lamentat que les dades de la inspecció laboral de l’any passat “encara no són públics”, i ha mostrat el seu “temor” que una vegada coneguts aquests siguen “molt negatius. Quan l’administració no dóna les dades és perquè seran negatives per als seus interessos polítics”, ha apuntat sobre aquest tema.

D’altra banda, Consuelo Navarro també ha reclamat a l’Administració que actue “amb major fermesa” i “vetlle” perquè siguen revisats la totalitat dels 116 convenis laborals d’Alacant la signatura dels quals estava prevista per al present mes d’abril, acords que afecten a les condicions laborals d’aproximadament 35.000 treballadors.

Els responsables de CCOO i UGT a Alacant han fet una crida als ciutadans perquè la manifestació de l’1 de maig “siga un clam dels aturats, dels aturats que no reben prestacions, així com de les dones i els joves que cerquen una oportunitat en el mercat laboral”.

La protesta, que com cada any partirà a les 11:30 hores des de la cèntrica escalinata de l’IES Jorge Juan d’Alacant per a acabar a l’Esplanada d’Espanya, convida els participants a reclamar al govern un canvi en la seua política.

Els sindicats convocants de la manifestació, que enguany porta el lema ‘Lluita pels teus drets. No tenen límit’, proposen “enfront del drama de l’atur, la reactivació econòmica i d’ocupació”, “enfront de la desregularització laboral, dret del treball i conveni col·lectiu”, “enfront de les privatitzacions, els serveis públics i la protecció social” i “enfront de la crisi social i política, més i millor democràcia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa