Diari La Veu del País Valencià
El Tribunal de les Aigües i Transparència renoven el conveni per 30.000 euros
RedactaVeu / València

La Conselleria de Transparència, Participació, Responsabilitat Social i Cooperació ha renovat el conveni anual de col·laboració amb el Tribunal de les Aigües per a l’exercici de 2016. La finalitat d’aquest conveni és col·laborar en el manteniment i funcionament d’aquesta institució valenciana així com també en la seua divulgació i promoció. El conveni compta amb una dotació de 30.000 euros i el conseller Manuel Alcaraz ja ha avançat que “la intenció és augmentar aquest pressupost per als pròxims anys”.

Alcaraz ha assenyalat la importància que, per a ell, representa aquesta col·laboració i ha explicat que, en aquests moments, “estem treballant en molts projectes per a difondre l’activitat d’aquesta institució valenciana”. Alguns d’aquests projectes tenen a veure, tal com ha indicat el conseller, amb la celebració, el pròxim 30 de setembre, de l’aniversari de la declaració del Tribunal de l’Aigües de València com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Alcaraz ha destacat la llarga trajectòria d’aquest tribunal que, per al País Valencià, “és una de les grans riqueses culturals antropològiques a nivell mundial i, per açò, hem de cuidar-lo”.

Per la seua banda, el president del Tribunal de les Aigües, Manuel Ruiz, ha manifestat el seu agraïment cap a la Conselleria de Transparència i ha incidit en la importància d’aquest suport per al manteniment d’aquesta històrica institució.

El conveni signat finança les despeses vinculades amb el funcionament i el manteniment de les activitats del Tribunal de les Aigües i, també, dels derivats de les activitats de divulgació i recerca.

El Tribunal de les Aigües queda reconegut com un dels pilars bàsics en els quals se sustenta la justícia tradicional valenciana. Es tracta d’una entitat que, des del punt de vista històric, compta amb més de mil anys acreditats d’existència. Disposa també d’una sòlida base jurídica per a fonamentar la seua condició de tribunal consuetudinari i tradicional que dirimeix els conflictes hídrics entre els regants de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa