Diari La Veu del País Valencià
El Comité RTVV, descontent amb la nova llei, anuncia que seguirà ‘plantant cara’
RedactaVeu / EP / València

El Comitè d’empresa de l’extinta Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) ha assegurat, a aquest diari, que la llei aprovada, aquest dijous, per a l’obertura de la nova radiotelevisió autonòmica “provocarà molta inseguretat jurídica” i que la seua aplicació comportarà “més demandes en els tribunals”. Els extreballadors creuen que és una llei que “ha xafat” i que “no reconeix” els seus drets laborals ni allò signat a l’ERO del 2012, per la qual cosa seguiran “plantant cara”.

“Ens ha sentat especialment mal que tant PSPV, com Compromís, com Podem s’alçaren i aplaudiren dempeus l’aprovació d’aquesta llei. Ens ha paregut que estaven ballant sobre la tomba dels drets laborals dels treballadors de Radio Televisió Valenciana. No sé, sincerament, què buscaven…” ha denunciat el president del Comitè, Josep Lluís Fitó, en declaracions a La Veu, després de l’aprovació de la llei en les Corts, que dóna llum verda a la nova RTVV, amb l’única abstenció del Partit Popular.

Així, encara que ha expressat la seua “satisfacció per la recuperació del servei de ràdio i televisió dels valencians”, ha subratllat que si el 27 de novembre del 2013 –data en què es va tancar RTVV– els treballadors estaven “indignats amb el PP per arrabassar-nos el nostre lloc de treball”, amb l’aprovació de la llei no solament ho estan amb aquest partit: “Estem indignats amb el PSOE i Compromís per girar-nos l’esquena, ara, quan en el seu moment ens van donar el seu suport”.

Per al president del Comitè, es tracta d’una normativa que ni “reconeix els drets laborals dels treballadors de RTVV” ni “tampoc el que es va signar a l’ERO” ja que rebaixa “les condicions pactades per a l’eixida de part de la plantilla fa quatre anys”. Fitó ha matisat que, “fins i tot, la disposició novena rebaixa allò que ja va aconseguir pactar el Comitè d’empresa en les condicions de comiat de la plantilla en l’ERO d’extinció”.

“És una llei que creiem que provocarà molta inseguretat jurídica i l’aplicació de la qual pot comportar més demandes en els tribunals”, ha assenyalat, després de recordar que, actualment, segueix oberta una demanda col·lectiva en l’Audiència Nacional presentada pel sindicat CGT per incompliment de l’ERO.

“Expectants” per a seguir “plantant cara”

Amb tot açò, el portaveu del Comitè ha avançat que, a partir d’ara, “el Comitè no durà cap iniciativa. Serà el govern valencià qui prenga iniciatives. Nosaltres estarem expectants per a defensar els drets dels treballadors de RTVV”.

Comparteix

Icona de pantalla completa