Les bandes de Llíria, Bunyol i Cullera demanen retornar el Certamen a la Plaça de Bous

Han planificat un cicle de concerts en les tres localitats que han traslladat a la Diputació
15 juliol 2016 01:00h

RedactaVeu / València.

Ara fa uns mesos, a les xarxes socials es deixaven veure fotografies amb els presidents de les sis bandes de secció d’honor, el G6 bandístic retornava, es reunia per primera vegada després de molts anys a Bunyol per posar sobre la taula un motiu que els unia: el Certamen de València.
 
Fa anys que no coincideixen en la secció d’honor del CIBM, la que més transcendència internacional té de les quatre, dues bandes d’aquestes sis. L’Organització sap que això li trau projecció al certamen, i elles, les bandes de Llíria, Bunyol i Cullera saben que són necessàries per recuperar impacte i transcendència del certamen. Però, diversos motius els ha dut a, o bé participar sempre que no ho facen ninguna de les altres cinc o, directament, no participar, com enguany. Sabedores que són un element clau en l’atracció del CIBM s’hi van reunir a Bunyol per demanar canvis en el certamen, entre altres demanar que es retorne a la Plaça de Bous, segons diuen oficialment, per motius d’aforament. Per això, fa uns mesos es van reunir a l’Ajuntament de València per traslladar el malestar existent en el si del G6 i demanar el retorn.
 
Ara ho han fet directament amb la Diputació, amb el diputat de Cultura Xavier Rius a qui li han transmès directament que volen tornar a la Plaça de Bous. La Diputació, a través d’un comunicat ha explicat que “s'ha reunit amb els representants de les sis grans Societats Musicals valencianes de Llíria, Bunyol i Cullera, per a conèixer les activitats que promouen de manera coordinada així com la voluntat d'aquestes bandes simfòniques de rellançar el Certamen Internacional de Bandes de Música (CIBM)”.

 
La trobada ha estat promoguda pel músic i diputat autonòmic, Paco García Latorre, qui ja va propiciar l’encontre amb l’Ajuntament de València, els presidents de les sis Societats Musicals, La Unió i La Primitiva, de Llíria; L'Harmònica i L'Artística, de Bunyol; i Santa Cecília i L’Ateneu, de Cullera, les quals “han presentat a Xavier Ríus diversos projectes que estan impulsant de manera conjunta”.
 
A banda del canvi en el CIBM, el G6 ha mostrat a la Diputació la intenció de dur endavant “un cicle de concerts que celebraran en cadascuna de les localitats on es troben presents, i on actuaran tres de les sis bandes simfòniques en cada municipi, amb l'objectiu de promoure la qualitat musical i garantir que totes les bandes adquirisquen una major popularitat en aquests municipis”. 
 
Finalment, segons el comunicat, “les entitats han sol·licitat també a la Diputació que proporcione facilitats per a poder recuperar la Plaça de Bous com a espai on tinga cabuda el CIBM, i que ho faça de manera coordinada amb l'Ajuntament de València”, a la qual cosa Xavier Rius “ha mostrat la seua disposició per a treballar en aquesta línia, i ha indicat que ja s'han fet els primers contactes amb l'administració veïna”. En aquest sentit, també Glòria Tello es va mostrar oberta al diàleg i al consens per retornar a la plaça, “sempre que estiga disponible” recorda, com així ho manifesta durant la presentació d’aquesta 130 edició del CIBM que encara tindrà lloc al Palau.
 
Els presidents d'aquestes societats consideren que “cal acostar-ho, potenciar-ho i fer-ho més participatiu amb la ciutadania, sent el cós del carrer de Xàtiva un lloc idoni per a aquesta festa de la música”. Caldrà diàleg, perquè les bandes de les altres seccions, segons les manifestacions diverses, no estan per la causa de tornar al cós taurí.
 

 
next