Diari La Veu del País Valencià
Hollande confirma que hi ha ‘diversos xiquets’ entre les víctimes
ACN / Niça.

El president de França, François Hollande, ha confirmat en un discurs que entre les víctimes hi ha també “diversos xiquets”. Hollande ha anunciat l’ampliació de l’estat d’emergència al país, que s’havia d’acabar el 26 de juliol, i ha admès que l’atac té un “innegable” caràcter terrorista. Fonts policials citades per la premsa francesa asseguren que el conductor era un francotunisià de 31 anys.

Hollande ha lamentat durant la seua intervenció que “l’horror” ha tornat a “colpejar” França en el dia de la seua festa nacional, quan se celebra la “llibertat”. El president francès ha dit que el conductor del camió, que va atropellar deliberadament la multitud que mirava els focs artificials des de la Promenade des Anglais, tenia la “intenció de matar, de massacrar”.

“Tot França està sota l’amenaça del terrorisme islamista”, ha advertit el president francès, que ha destacat que cal mostrar “una vigilància absoluta” i una “determinació infal·lible” per evitar nous atacs. Hollande ha confirmat la mobilització de tots els recursos disponibles, tant mèdics com policials, així com el reforçament del control a les fronteres. “L’estat d’emergència que s’havia d’acabar el 26 de juliol s’ampliarà tres mesos”, ha dit Hollande.

El president francès ha advertit que “res” acabarà amb la voluntat dels francesos de “lluitar contra el terrorisme”, i ha assenyalat que el país reforçarà les seues accions militars a Síria i a l’Iraq.

Comparteix

Icona de pantalla completa