Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ‘No s’ha incomplit cap promesa amb els extreballadors de RTVV’

Europa press / València.

La portaveu i vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha afirmat aquest divendres que “no s’ha incomplit cap promesa” amb els extreballadors de RTVV, que han passat per “un calvari” però que, ha recalcat, és “responsabilitat de l’antic govern del PP”.

Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, ha assenyalat sobre aquest tema que ara estan “reparant les víctimes de totes les presses de l’anterior govern del PP i se’ls demana disculpes”, i per tant “també es pot fer en aquest cas”. No obstant açò, ha aclarit que les disculpes són només “en la mesura que ara estem al capdavant de la Generalitat, no que tinguem responsabilitat perquè no la tenim, és del PP”.

En eixe sentit, ha comentat que hi ha treballadors que han sigut “víctimes d’un procés i un tancament injust”, però ha aclarit que “açò té a veure amb l’antic model del PP”, que va ser qui “va saquejar la tele, la va omplir de corruptes, va posar directius que ordenaven la manipulació la informació i la va tancar després amb un ERO il•legal”. “És responsabilitat de l’antic Consell”, ha afirmat.

Així mateix, ha declinat comentar per què Podem no va tenir el suport dels grups PSPV i Compromís en la seua esmena perquè els extreballadors de RTVV pogueren entrar en la nova corporació al•legant que “és una qüestió que ha de preguntar-se als síndic perquè en el procés d’aprovació d’aquesta llei el govern s’ha mantingut al marge com a Consell”. “Com a Consell no ens hem implicat en aquest procediment legislatiu”, ha afirmat.

En qualsevol cas, ha destacat que aquest dijous va ser “un dia d’alegria” en aprovar el ple de les Corts Valencianes la llei per a l’engegada de la nova Radio Televisió Valenciana (RTVV) i ha assenyalat que el compromís de l’Acord del Botànic era “tornar a explicar (les coses) amb una ràdio i televisió públiques, no governamentals, que s’informara des de la professionalitat i en la qual els periodistes pogueren informar amb llibertat, que es respecten les diferents opcions polítiques sense vetos”.

A partir d’ací, ha incidit que el Consell des del principi es va apartar perquè fóra des de les Corts, on resideixen la sobirania i tots els grups, que es guiara el procés legislatiu i ha destacat que és “una alegria que 2/3 de la Cambra hagen aprovat aquesta llei sense cap vot en contra, enfront de les anteriors normes, que es van aprovar només amb els vots del PP”.

Comparteix

Icona de pantalla completa