Diari La Veu del País Valencià
Alacant inicia els actes amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBI

RedactaVeu / Alacant.

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alacant ha organitzat, juntament amb el col·lectiu Diversitat, el programa d’actes amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBI a Alacant, que s’ha iniciat aquest divendres, dia 15, amb un acte institucional i el desplegament de la bandera de l’arc de Sant Martí des de la balconada del consistori, i clourà el dia 23 amb una manifestació centrada enguany en la ‘Visibilitat Bisexual en la Diversitat’.

El saló Blau de l’edifici consistorial, on l’Ajuntament d’Alacant celebra els seus esdeveniments institucionals importants, ha acollit la commemoració solemne del Dia de l’Orgull i de defensa dels drets de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals. La corporació municipal, encapçalada pel seu alcalde Gabriel Echávarri i la regidora d’Igualtat, María José Espuch, ha desplegat la bandera de l’arc de Sant Martí des de la balconada principal, on romandrà tota la setmana com a mostra del suport institucional a aquest col·lectiu.

Foto: Ajuntament d’Alacant.

A continuació, han mostrat la seua satisfacció per acollir aquest acte de suport al col·lectiu LGTBI per segon any consecutiu i han apostat per continuar treballant intensament perquè cap persona patisca discriminació ni repressió per la seua orientació sexual o la seua identitat de gènere. Echávarri ha destacat que aquesta bandera és “símbol de llibertat” contra els prejudicis i l’homofòbia i ha convidat tota la ciutadania a participar i gaudir de l’ampli programa d’activitats organitzat per commemorar l’Orgull a Alacant.

Per la seua banda, el secretari general de Diversitat Alacant, Juan David Santiago, ha intervingut també en l’acte i ha incidit que “la igualtat legal és ja una realitat generalitzada, però la igualtat social i real del col·lectiu LGTB és encara una assignatura pendent que cal abordar amb urgència”, perquè “la LGTBfòbia persisteix en la nostra societat”. A més, ha afegit que “l’assetjament que les persones LGTB continuen patint en les aules, la discriminació al treball i l’exclusió dels serveis públics són alguns dels exemples de situacions de desigualtat amb les quals continuem trobant-nos”.

María José Espuch, en la presentació de la programació, realitzada el dimecres 13 de juliol, va destacar la importància del treball realitzat a la Regidoria d’Igualtat en defensa del col·lectiu LGTBI “no sols un dia o una setmana, sinó al llarg de tot l’any”. A més, afegí: “Crec que s’ha de destacar el que es fa dia a dia i m’agradaria recordar que el servei jurídic de la Regidoria d’Igualtat està per defensar els drets LGTBI”.

Manifestació del dia 23 de juliol

La regidora d’Igualtat ha mostrat la seua satisfacció per l’ampli programa d’activitats que s’han organitzat al llarg de la setmana per commemorar el Dia de l’Orgull LGTBI a Alacant i ha destacat que el plat fort de la programació serà la manifestació que, sota el lema ‘Visibilitat Bisexual en la Diversitat’, recorrerà el dissabte 23 de juliol la ciutat, encapçalada per les autoritats municipals.

La marxa partirà a les 19.30h de la plaça dels Estels i recorrerà el centre fins arribar a la plaça de l’Ajuntament d’Alacant. Com és habitual, participaran més d’una trentena de col·lectius socials i partits polítics, amb més de 10 alcaldes de diferents localitats de les comarques d’Alacant que portaran la pancarta de la capçalera de la manifestació. També se sumaran al bloc de col·lectius socials, el bloc polític i, finalment, algunes de les carrosses que li donen el toc característic a aquesta celebració.

“Durant tota la manifestació, que representa la nostra celebració i continuació de lluita, estarem acompanyats i acompanyades per batucades −dins de les quals hem de ressaltar la de Ciutat dels Colors− i, com no, per la muixeranga d’Alacant”, segons Espuch.

Comparteix

Icona de pantalla completa