El Bòsfor testimoni de la rendició dels sublevats a Turquia. Vídeo

La sublevació deixa al voltant de 200 morts i més de 1.100 ferits, segons informa Europa Press
16 juliol 2016 01:00h

RedactaVeu / València.

Turquia, i el seu president Recep Tayyip Erdogan, han viscut una de les nits més llargues des que el 2003 fóra nomenat primer ministre de la República de Turquia i president de la mateixa des del 2014. La capital del país Ankara, i la seua ciutat més emblemàtica, Istanbul, han sigut l'escenari d'una sublevació militar dirgida a acabar amb el govern del primer ministre Binali Yildirim i el president de la República de Turquia Recep Tayyip Erdogan.

Durant la nit s'han produït enfrontaments que han deixat uns 200 morts i més de 700 detinguts acusats de sublevació contra l'Estat, a més de diversos danys materials. Erdogan apunta al clergue Fetulá Gulen, resident als EUA, com a promotor de la revolta, segons informa Europa Press.

Tot apunta que les causes del fracàs d'aquesta revolta estan en la manca de suport institucional, així com la resposta internacional, a pesar d'arribar tard. A més, també ha sigut important la trucada que el mateix Erdogan va fer a la població del país per a demanar a la població una resposta contundent contra un colp d'estat que fins a eixos moments semblava que podia acabar amb èxit.

En el moment de redactar aquesta informació la companyia Turkish Airlines informava de la tornada a la normalitat a l'aeroport d'Ataürk a Istanbul.

Ací poden veure les imatges de la rendició dels sublevats al mateix riu Bòsfor.
 

Vídeo: Canal BTN World News.


 
next