Cercadors que no deixen rastre

Les noves aplicacions permeten dur a terme recerques del tot anònimes
31 juliol 2016 01:00h
GettyImages - internet

Per Tecnonews / AMIC.
 
Alguns usuaris s'estan començant a preocupar del rastre que deixen a la xarxa. Serà la segona era d'internet en la qual ja no som nens i vam començar a entendre els riscos que qualsevol tecnologia revolucionària comporta o serà la por que ens han infós certes activitats dutes a terme per les grans empreses del sector, la veritat és que cada vegada som més curosos amb els nostres dades.

Per això, si no volem deixar rastre a internet, Google no potser el cercador més adequat. Aquí tens algunes alternatives recopilades pel portal de tecnologia Portaltic.

Startpage és un cercador nascut l'any 2009 que permet dur a terme recerques del tot anònimes. Malgrat que en el seu portal d'entrada se'ns diu que aquest motor de cerques està potenciat per Google, el que se'ns ofereix aquí és que la nostra informació quedi registrada de forma anònima i després enviada a Google.

De similar manera actua Metager que a més de resultats del propi Google també ens mostra el d'altres cercadors.

Tor Browser és segurament un dels mètodes més segurs per no deixar rastres doncs posseeix un potent sistema d'encriptat que codifica la informació mitjançant una cadena de servidors distribuïts per tot el món. Per poder-lo utilitzar cal descarregar-lo prèviament.

Finalment trobem DuckDuckGo que tampoc deixa rastres ni t'ofereix resultats promoguts per les teves cerques anteriors.

next