Diari La Veu del País Valencià
Una tecnologia per apagar il·limitadament el telèfon
Per Tecnonews / AMIC

Tots sabem que de vegades som una mica compulsius en l’ús dels nostres smartphones. Fins i tot en ocasions hem tingut discussions amb els nostres propers perquè o nosaltres o ells no s’enlairen els seus ulls de l’aparell.

L’empresa Yondr va néixer en el seu dia per crear artefactes que fessin de l’ús del telèfon una cosa molt menys obsessiva. L’última de les seves creacions és una funda de neoprè que inutilitza el telèfon durant un temps il·limitat. Quan introduïm el telèfon intel·ligent a l’interior de la funda queda automàticament segellat i només podem obrir-la si la passem per una màquina semblant a la que s’utilitza en botigues de roba per treure les etiquetes electròniques.

Semblaria que ningú pot interessar-se per una tecnologia així que a alguns els pot arribar a tornar bojos. No obstant això alguns artistes de fama mundial ja han començat a interessar-se per ella. Des d’ Alicia Keys a Guns’N’Roses l’han provat. La seva motivació és clara: imaginin a un famós que rep un premi i que de cop i volta comença a escoltar com el seu telèfon vibra. També pot utilitzar-se per al seu cas per no obsessionar-se durant una gala amb el que les xarxes socials comenten del seu look.

En resum, hem creat una tecnologia tan potent com el telèfon intel·ligent i ara hem de crear la contratecnología que impedeixi que l’utilitzem de forma compulsiva. D’una manera podríem comparar aquest cas amb el dels míssils i els escuts antimíssils.

Comparteix

Icona de pantalla completa