Desenvolupen un robot que ensenya idiomes a xiquets

L’objectiu del projecte desenvolupat pel TiCC de la Universitat de Tilburg és registrar l'evolució de l'aprenentatge dels infants
24 juliol 2016 01:00h
Fotograma del vídeo desenvolupat per la Universitat de Tilburg.

RedactaVeu / Tecnonews AMIC.

Una de les formes de comprovar que la robòtica és actualment una de les línies d'investigació tecnològica més notòries que existeixen, és l'existència constant de notícies setmanals que ens mostren un nou desenvolupament en aquest sector. Actualment comptem amb robots que netegen els nostres sòls, hotels en els quals el servei d'atenció al públic està format per robots i botigues de queviures que es regeixen per robots.

Però el més impactant però ha aparegut aquesta setmana als Països Baixos. El Tilburg Center for Cognition and Communication (TiCC), de la Universitat holandesa de Tilburg ha creat un robot que ensenya anglès i holandès a nens de menys de tres anys. De moment el prototip es troba en fase de proves i han estat cinc nens i nenes de diferents famílies dels que sotmetran el robot als tests necessaris per saber el seu nivell de rendiment i evolució. Serà fins a finals de juliol que els petits de la família seran alliçonats pel robot professor.

El projecte, desenvolupat pel TiCC de la Universitat holandesa de Tilburg, ha organitzat un taller on els xiquets assisteixen per a interactuar amb robots que els ensenyen holandés i anglès mentre conviuen amb ells en diverses activitats.
 
Per a mostrar els avanços del seu projecte, la gent del TiCC ha publicat un video a través del seu canal oficial de YouTube (disponible només a Europa i que pots vore en aquest enllaç), on es pot comprovar la seua efectivitat, amb el robot desplegant les seues habilitats de socialització amb els més menuts.
 
Com sempre quan apareix una tecnologia tan disruptiva com la que analitzem, sorgeixen veus discordants que no acaben de veure que benefici té per als humans aquesta tecnologia. En aquest cas podem donar la raó als que critiquen els robots. L'educació és allò que diferencia els éssers humans dels animals i els nens i nenes, a més d'aprendre llengües, han de saber que l'educació són aquells coneixements que com a espècie es transmeten d'una generació a una altra. És un dels elements fonamentals de la nostra espècie i voler acabar amb ell, és un greu error.

La Veu

 
 
next