Diari La Veu del País Valencià
Ribó reclama un Govern estatal ‘progressista’ perquè ‘es pot arribar a acords’
EP / València

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha reclamat la formació d’un Govern estatal “progressista” i ha considerat que encara que la seua constitució després de les eleccions del passat 26 de juny “és més difícil” que després dels comicis de desembre del passat any “si es miren els números bé, es pot arribar a acords” en eixe sentit.

No obstant açò, ha ressaltat que siga quin siga el futur Executiu espanyol li reclamarà inversions i actuacions de l’administració estatal per a la ciutat de València perquè “no pot continuar estant en la situació en què està” i perquè és “intolerable” que no es duguen a terme projectes iniciats o compromesos.

“A mi, per descomptat, m’agradaria que hi haguera un govern progressista. És més difícil que l’altra vegada, però no és impossible. Crec que encara, si es miren els números bé, es pot arribar a acords” en eixe sentit, s’ha expressat Ribó en una entrevista concedida a Europa Press.

Després d’açò, el primer edil ha precisat que “de qualsevol manera, siga quin siga el Govern ha de pensar que València no pot continuar sent i estant en la situació en la qual està” respecte a l’arribada d’inversions i el desenvolupament de projectes dependents de l’administració estatal.

“Els valencians no volem ser més que ningú però tenim dret a ser igual que la resta”, ha plantejat el responsable municipal, que s’ha referit a actuacions com el túnel de Serradora, el Corredor Mediterrani i l’arribada de l’AVE en soterrat i a inversions en àmbits de la cultura com l’òpera i els museus.

Joan Ribó ha manifestat que “no és tolerable que la ministra de Foment -Ana Pastor- no done, per exemple, ni l’informe ni l’estudi previ del túnel de Serradora en la seua prolongació” i que “no és tolerable” tampoc el retard en el Corredor Mediterrani, una circumstància que ha qualificat de “disbarat”.

Igualment, ha afirmat que “és intolerable” que València siga “l’única ciutat d’Espanya” que “no té accés subterrani” de l’AVE. “No parle ja de finançament, però sí d’inversions, no solament en obres públiques, sinó també en cultura”.

“A la cua” en cultura

L’alcalde ha comentat referent a açò que en activitats culturals com l’òpera València està “a la cua”, per darrere d’altres grans ciutats com Madrid, Barcelona i Sevilla a pesar que fa “una òpera tan bona com qualsevol altra”. Així mateix, ha assenyalat que ocorre “el mateix amb els museus” i ha dit que “no hi ha dret”.

“Governs a la valenciana”

Ribó s’ha referit, en parlar del model de Govern, a l’executiu que ell presideix a la ciutat de València, conformat per Compromís, PSPV i València en Comú i al qual dirigeix la Generalitat, integrat per PSPV i Compromís amb el suport de Podem.

Així, el primer edil ha comentat que es tracta de governs que formen “gent que pensa diferent” però que sap “treballar” en equip i ha afirmat que són “un bon exemple” per a Madrid.

“La situació valenciana ha sigut un bon exemple per a parlar a Madrid, per a parlar de governs a la valenciana. Per alguna cosa hem sigut un model, no ha sigut el model Rita. Ha sigut el model de gent que pensa diferent i que entre tots saben treballar”, ha plantejat Joan Ribó.

Comparteix

Icona de pantalla completa