Diari La Veu del País Valencià
Aconsegueixen millorar el rendiment escolar gràcies a un programa intergeneracional
RedactaVeu / Alacant

Vora un centenar de xiquets i xiquetes de la ciutat d’Alacant han aconseguit millorar el seu rendiment escolar gràcies a un programa intergeneracional en el qual participava alumnat, la família del quals no disposa de recursos necessaris per ajudar-los a nivell escolar, i professorat voluntari sènior que ha aportat la seua experiència i saber fer als joves de Primària i Secundària.

La Regidoria d’Educació i la Universitat d’Alacant (UA), els impulsors d’aquest programa,, s’han mostrat satisfets pel resultat de la primera edició del programa gratuït de ‘Suport escolar per a la prevenció de l’absentisme en l’ensenyament en Primària i Secundària (APAE)’, que durant el curs 2015-2016 ha permès que el professorat sènior es sentira profitós per a la societat i que el jovent puga beneficiar-se i millorar el seu rendiment acadèmic.

La regidora d’Educació María José Espuch i la directora de la Universitat Permanent de majors de la Universitat d’Alacant, Concha Bru, van impulsar en setembre aquesta iniciativa que es va materialitzar a través de la signatura d’un conveni de col·laboració entre les dues institucions, per a fer realitat aquest nou programa intergeneracional.

María José Espuch en la reunió de balanç del programa APAE. Foto: Ajuntament d’Alacant.

El programa s’ha desenvolupat durant el curs 2015-2016 en cinc centres de l’Ajuntament situats en cinc barris pertanyents al municipi d’Alacant, amb una dotzena de docents que han donat suport a un total de 92 alumnes d’entre 6 i 16 anys, escolaritzats en les etapes de Primària i Secundària.

“En aquest primer curs fem un balanç molt positiu perquè ens consta que ha sigut altament enriquidor per als dos col·lectius que hi han participat”, ha indicat la regidora d’Educació, María José Espuch. “Els menors han pogut beneficiar-se dels coneixements i del punt de vista dels docents experimentats, i de forma generalitzada tots els escolars participants han millorat les seues qualificacions acadèmiques gràcies a aquest reforç”, ha manifestat la regidora.

“Rol actiu i profitós en la societat”

D’altra banda, l’edil ha destacat l’“excel·lent labor” que han dut a terme els docents voluntaris, els qui han tingut la satisfacció personal d’aportar els seus coneixements i el seu bon fer amb una perspectiva més tranquil·la. “Han sigut persones molt generoses amb el seu temps i amb gran motivació per a participar, que a més, gràcies a aquesta experiència, han vist com es revaloritza el seu paper social i com mantenen un rol actiu i profitós en la societat”.

Famílies amb interès per continuar

El programa de reforç també ha sigut molt positiu per a les famílies, els qui han apreciat que els seus fills i filles hagen estat ben atesos, tant en el sentit acadèmic com en el tracte humà, per la qual cosa han mostrat el seu interès per continuar participant el pròxim curs escolar 2016/17.

Els beneficiaris d’aquest programa gratuït i sense ànim de lucre són escolars les famílies dels quals manquen del suficient poder adquisitiu per a poder oferir-los els recursos necessaris per a superar les mancances educatives que se’ls puguen plantejar.

Treballant per al pròxim curs

María José Espuch ha avançat que els equips de la Regidoria d’Educació i de la UA ja estan treballant per a donar continuïtat a aquest programa intergeneracional de cooperació i solidaritat durant el pròxim curs 2016-2017.

Comparteix

Icona de pantalla completa