Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de les comarques. Amigó: ‘fer comarca per a potenciar las mancomunitats’

EP / València.

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha reconegut que l’actual equip de la corporació provincial -que aquests dies compleix un any al capdavant de la institució- suporta el “llast” de les “càrregues judicials” deixades pel PP però ha animat a “mirar cap a avant”. En aquest sentit, ha recordat la transformació d’Imelsa en Divalterra i ha asseverat: “Canviar el nom no esborra el passat, però esperem que en uns anys ningú recorde Imelsa”. Sobre aquest tema, Amigó ha subratllat que tenen “moltíssimes ganes que la Diputació de València deixe de ser notícia per qüestions negatives”. “I estem treballant per a açò, però un any no dóna per a tant”, ha comentat.

Així ho ha manifestat, en declaracions a Europa Press, Amigó, que ha fet balanç del primer any de gestió de la nova Diputació -un govern “plural i capaç d’arribar a acords” integrat per la seua pròpia formació, Compromís, al costat de PSPV, EU i València en Comú-.

Objectius

Simplificar la burocràcia perquè els municipis puguen accedir de forma més senzilla a les subvencions, impulsar projectes col·laboratius d’àmbit comarcal, fer que la cultura siga itinerant per a tota la demarcació i incidir en accions de sostenibilitat mediambiental són alguns dels principals objectius que es marca l’equip de la Diputació de València per al seu segon any de gestió.

Maria Josep Amigó. Foto: Raquel Abulaila.

Amigó ha assenyalat que en aquest primer exercici “s’han obert les portes de la Diputació” i s’ha augmentat “l’autonomia dels municipis, perquè siguen ells els que descobrisquen on volen invertir els diners”. Així s’ha destacat la voluntat d’avançar en el procés de “fer comarca per a potenciar les mancomunitats”, ja que la seua “no és una visió provincialista”.

D’altra banda, la vicepresidenta ha subratllat que, a més del diàleg intern que mantenen els quatre grups de l’equip de govern -la coalició Compromís a la qual pertany Amigó, PSPV, Esquerra Unida i València en Comú- “en aquests primers mesos hem començat col·laboracions amb altres administracions, especialment amb la Generalitat, amb els qui compartim l’esperit i la lletra del Pacte del Botànic”. “Ja no hi ha guerres, no competim, sumem”, ha sentenciat.

Comparteix

Icona de pantalla completa