Diari La Veu del País Valencià
La Fiscalia investiga la cancel•lació del Marenostrum per no retornar els diners
RedactaVeu / València

La Fiscalia de València ha incoat d’ofici diligències preprocessals civils després de conèixer que l’organització del Marenostrum no ha retornat els diners pagats als compradors de les entrades després de la cancel•lació del festival, que s’havia de celebrar el passat 9 i 10 de juliol a Alboraia (Horta Nord).

Segons ha informat la Fiscalia a través d’un comunicat, ha tingut coneixement d’aquests fets a través dels mitjans de comunicació i perquè tenen transcendència social i interès públic, atès que es refereixen a la venda d’entre 17.000 a 20.000 entrades, amb preus que oscil•laven entre els 18 euros de l’abonament cap de setmana) i els 500 euros de l’abonament VIP per a dos dies. Així mateix, el ministeri públic afegeix que ha conegut, també a través dels mitjans, que el domicili social o lloc facilitat per la web del festival al qual els afectats podien remetre les eventuals reclamacions pertany a una empresa de materials de construcció abandonada i que els telèfons de contacte facilitats es troben donats de baixa.

En aquest sentit, informa que la incoació de les diligències preprocessals civils es fonamenta en la funció constitucional de ministeri fiscal, de promoure l’acció de la justícia en defensa de l’interès públic i interès social; així com en la legitimació expressa per exercir qualsevol tipus d’acció civil i penal en defensa dels consumidors i usuaris.

Al respecte, la Fiscalia informa que amb aquesta finalitat s’ha acordat la pràctica de diligències preliminars amb l’Ajuntament d’Alboraia i l’empresa Marenostrum Music Festival perquè remeten informe i documentació, sobre sol•licitud i resolució denegatòria d’activitat, nombre d’entrades venudes, nombre de reclamacions ateses i retornades amb el seu import més despeses, contracte d’assegurança o de responsabilitat civil.

El festival de música electrònica Marenostrum es va cancel•lar i va iniciar el desmuntatge de les instal•lacions un dia abans del seu inici a causa de la denegació de la llicència d’activitat per part de l’Ajuntament d’Alboraia .

Segons va informar l’organització del Marenostrum a través d’un comunicat, el festival va rebre una notificació que obligava a desmuntar les instal•lacions i comunicava que no se’ls havia concedit l’autorització.

Els organitzadors van manifestar que després d’un any de feina se senten “sols, sense empara de ningú” i que han fet tot el que estava al seu abast per complir amb la legalitat. Al comunicat afegeixen que l’anul•lació és “causa aliena” a l’organització i decisió de l’administració pública a qui, anunciaven, reclamararien “el rescabalament dels perjudicis, també a tercers, que li siguen en cada cas imputables, tercers entre els quals es troben proveïdors i els clients”. El festival Marenostrum havia venut unes 17.500 entrades, segons l’organització.

Comparteix

Icona de pantalla completa