Sixto: ‘La missa a Franco és una altra provocació de l’arquebisbe Cañizares’

El diputat d'EUPV considera que ‘no es poden consentir aquests tipus d’homenatges’, i afirma que si es celebra hui aquesta missa, el cardenal “estaria contribuint a exalçar el Colp d’Estat del 36”
18 juliol 2016 01:00h
Desmuntatge de l’estàtua eqüestre de Franco a la Plaça del País Valencià, 9 de setembre de 1993.

RedactaVeu / València.
 
Segons el diputat d’EUPV Ricardo Sixto,  “si es celebra aquesta missa –la prevista aquesta vesprada a la Catedral de València “per l’ànima de Franco”- el cardenal Cañizares, “estaria contribuint a exalçar el Colp d’Estat del 36”.

El PSPV ha demanat també a Cañizares que anul•le aquesta missa prevista aquesta vesprada, coincidint amb el 80 aniversari del colp d’Estat del 18 de juliol de 1936, promogut per Franco, contra el govern de la República i que desencadenà la Guerra Civil espanyola. 
Possible delicte d’odi i de violència

“No podem permetre aquest homenatge encobert i ens sumem a la petició al fet que la Fiscalia actue d’ofici i òbriga diligències per determinar si amb aquest homenatge s’està cometent un possible delicte d’odi i de violència. Aquest tipus d’homenatges haurien d’estar prohibits”, denuncia Sixto.

Per al diputat d’Esquerra Unida “una missa en honor del dictador ofèn la memòria de les víctimes del colp militar i de la dictadura”.

next