Diari La Veu del País Valencià
La Unió es felicita per l’eliminació de la discriminació en l’accés a beques en el medi rural
RedactaVeu / València

La Unió de Llauradors ha expressat la seua “congratulació” i “conformitat” amb la decisió del Ministeri d’Educació de modificar els llindars de patrimoni familiar en les zones rurals per a accedir a les beques, tal com ha reclamat a través de la seua organització estatal Unión de Uniones al llarg de l’últim any.

La concessió de les beques està basada en el llindar de patrimoni familiar. En aquest sentit, la Unió i la resta d’organitzacions agràries havien criticat en reiterades ocasions la “desigualtat” en l’accés a beques universitàries dels fills i filles dels llauradors i ramaders, per la qual cosa “valora de manera positiva” l’aprovació efectuada pel Consell de Ministres de divendres passat del Reial decret 293/2016, pel qual s’estableixen els llindars de renda i patrimoni familiar i les quanties de les beques i ajudes a l’estudi per al curs 2016-2017.

L’any 2008 es van equiparar arbitràriament les normes valoratives de les finques urbanes i les rústiques en el cadastre, tot i que les convocatòries de beques continuen establint fins ara un llindar de patrimoni familiar per a poder ser atorgades molt inferior en rústiques (de 13.130 euros de valor cadastral) respecte a les urbanes (42.900 euros)”. Així, segons la Unió, “a la falsa sobrevaloració de les construccions agràries del cadastre se sumava el fet que el límit en l’accés a les beques era més baix per als propietaris de finques rústiques que per als d’urbana; circumstància que ara s’ha igualat”.

La Unió afirma sentir-se “satisfeta” ja que, en la nova normativa, s’ha igualat el llindar de les construccions agràries a les urbanes, ja que es valoren sota els mateixos criteris i evita la discriminació dels fills i filles de llauradors i ramaders a l’hora d’accedir a les beques en el pròxim curs acadèmic.

“Considerem aquesta actuació positiva -afirmen des de La Unió– no solament per solucionar una situació d’injustícia en el medi rural, sinó perquè, considerem, que contribuirà a un major desenvolupament de les zones rurals i és un senyal més que les barreres existents entre el medi rural i l’urbà es poden superar si hi ha voluntat política; a més de contribuir a la igualtat en la formació dels fills dels professionals agraris”.

Comparteix

Icona de pantalla completa