Diari La Veu del País Valencià
L’Audiència retornarà material de simbologia nazi de l’Operació Panzer a l’assassí d’Agulló
Racó Català

L’Operació Panzer ja és història. Fa poques setmanes el jutjat va acabar de tancar tots els papers, gairebé un any després d’absoldre els 18 encausats del Frente Antisistema de pertinença a grup armat. Les proves que els inculpaven -bàsicament escoltes telefòniques- van ser descartades i bona part del material confiscat va ser destruït per “error”. Ara que s’ha tancat definitivament el cas l’Audiència Provincial de València ha fet un últim favor a un dels condemnats: Pedro Cuevas.

L’assassí confés de Guillem Agulló havia demanat ja que se li retornés tot el material que se li va confiscar quan la policia va irrompre a casa seva el 16 de setembre de 2005. La secció quarta de l’Audiència, presidida per Pedro Castellano, ha respost ara afirmativament a la seva petició. El diari Levante-EMV ha tingut accés a la relació d’objectes que han estat acceptats per la devolució i ha assegurat que hi ha “un magatzem d’articles de simbologia nazi, desenes de braçalets amb esvàstiques i creus daurades amb el mateix lema que el del Tercer Reich”.

Segons el diari, a la relació d’objectes que ha demanat Cuevas també hi figuren “llibres d’història de la Gestapo i d’un altre tipus (La meva lluita o Regalia del tercer Reich ), adhesius amb la imatge de Hitler, pins, sivelles amb la inscripció nazi «Gott Mittuns», creus alemanyes, figures amb forma d’àguila agafant una esvàstica, un motlle per a fabricar aquest anagrama, himnes paramilitars, banderes, pel·lícules i quadres amb simbologia nazi”.

I el més greu: Cuevas també reclama armes confiscades com “una espasa, una navalla, una maça i cartutxos”. Cal tenir en compte que la legislació espanyola no condemna la possessió de simbologia nazi i aquest ha estat l’argument per demanar la devolució de material. El dirigent d’Esquerra Unida del País Valencià, Ricardo Sixto, ha dit que aquest material “hauria de ser destruït” i no retornat. “És com si a un pederasta li tornaren els seus vídeos després de reclamar-los”, ha reblat Sixto.

Comparteix

Icona de pantalla completa