Diari La Veu del País Valencià
Matthieu Sagglio demostra la seua destresa amb el sampler a Montserrat

RedactaVeu / Montserrat

Els nombrosos espectadors que van abarrotar aquest dimarts a la nit la plaça de l’Església de Montserrat van assistir a un concert peculiar. El violoncel·lista francès Matthieu Sagglio es va guanyar el públic amb l’ús d’efectes sonors mitjançant el sampler, que van aconseguir entre els presents la sensació d’assistir a una actuació protagonitzada per un grup de violoncels. Sagglio també es va ficar als presents a la butxaca gràcies al seu caràcter i a la manera de presentar cadascun dels seus temes.

L’instrumentista francès va interpretar en la segona jornada de la Setmana Internacional de Música de Cambra (SIMC) de Montserrat el seu espectacle Cello Solo, un projecte musical centrat al voltant del violoncel, que combina la tradició clàssica amb sons i ritmes de diferents llocs del món; una barreja d’estils que representen emocions tan dispars com l’amor o la mort. Però sens dubte, el que va fer que aconseguira les ovacions més destacables de la nit va ser la destresa amb el maneig del sampler, un aparell que li permet gravar una seqüència en directe sobre la qual es solapen les posteriors notes per harmonitzar i donar amplitud als temes. Amb això, l’innovador músic va aconseguir crear l’efecte de diversos violoncels tocant al mateix temps.

>

L’espectacle va aconseguir contagiar els oients de les diferents emocions que representaven les peces que va interpretar. El seu estil, peculiar, i la seua manera de saber controlar la situació va enlluernar els montserratins i visitants que van omplir, com a l’anterior nit, la plaça de l’Església. El mateix Sagglio es va encarregar de presentar-se i explicar les peces durant el concert. De fet, el francès va contar diferents anècdotes i històries de la seua vida relacionades amb l’origen dels temes. La seua retòrica, dolça i poètica, va acabar per fascinar els presents. El violoncel·lista va marxar de Montserrat molt content i va rebre innombrables felicitacions.

El Baltic Neópolis Quartet actua aquest dimecres

En la tercera jornada del SIMC de Montserrat arriba el torn del Baltic Neópolis Quartet que aterra a Montserrat per oferir un repertori clàssic amb un caràcter internacional. No obstant això, el quartet (fundat el 2008 per iniciativa de músics solistes de l’orquestra Szczecin Baltic Neopolis) té un ampli currículum en festivals celebrats al voltant del món. Emanuel Salvador, Luke Górewicz, Emilia Goch i Tomasz Szczesny, components de la formació, han actuat, entre d’altres, al 42 Festival Internacional de Música Contemporània Musical de Primavera (2013), a la celebració de l’Any Lutoslawski Praga (2013), al I Festival de Música Contemporània Gorzow Wojciech Kilar (2013), al Festival Internacional de Música Gaia a Portugal i al XIX Festival Internacional de Música Festa Massanassa. El quartet ha guanyat també dos segells editorials. La seua actuació, com és habitual, tindrà lloc a les 23 hores a la plaça de l’Església.

Comparteix

Icona de pantalla completa